2024. április 20. 06:12

KezdőlapWRCPaddon kétéves WRC2 programot indít 

Paddon kétéves WRC2 programot indít 

-

Hayden Paddon visszatér a WRC mezőnyébe, ahol a WRC2-ben fog versenyezni két éven át. Az új-zélandi versenyző egy Hyundai i20 N Rally2-vel az Észt Rallyn kezdi programját. 

A 2016-os Argentin Rally győztese csütörtökön jelentette be, hogy az idei Észt Rallytól kezdve kétéves WRC2 programot indít, és rajthoz áll a Finn Rallyn, valamint hazai, Új-Zéland Rally futamán is. 

“Nagy örömömmel jelentem be, hogy a Hyundai Új-Zéland támogatásával kétéves WRC2-es programot indítok egy Hyundai i20 N Rally2-vel – mondta Hayden Paddon. – Idén kialakítottunk egy olyan programot, mely lehetővé teszi, hogy megszerezzem azt a gyorsaságot, mely a 2023-as hét futamos programhoz fog kelleni, amikor a bajnoki címért szeretnék harcolni.” 

Az Észt Rallyn fog visszatérni Paddon a WRC mezőnyébe a 2019-es Wales Rally óta. 

“Nagyon igyekeztünk azért, hogy visszatérjünk a WRC mezőnyébe. Nehezítette a dolgunkat a világban kialakult helyzet. A Hyundai Új-Zélanddal együtt dolgozva döntöttünk a WRC2-es programról. Nagyon izgatott vagyok, hogy ezt a programot a saját csapatunkkal együtt visszük véghez. Természetesen nagy kihívás lesz, de egyértelmű célt fogalmaztunk meg, aminek eléréséért mindent megteszünk. Alig várom már, hogy megmutassam Új-Zéland fantasztikus útjain, hogy mire képes egy Rally2-es autó.” 

Hayden Paddon navigátora John Kennard lesz, akivel a Hyundai Motorsport csapatában is együtt versenyzett. 

Az Észt Rallyt követően a finn és az új-zélandi WRC futamokon áll rajthoz a népszerű versenyző. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss