2022. december 05. 21:38
KezdőlapWRCEgy Yaris WRC a tétje Toyoda és Latvala versenyének 

Egy Yaris WRC a tétje Toyoda és Latvala versenyének 

-

- Hirdetés -

Akio Toyoda, a Toyota főnöke, valamint Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke két versenyen is összeméri tudását, amennyiben pedig Latvala nyer, egy Toyota Yaris WRC lesz a jutalma. 

2021 végén Jari-Matti Latvala ellátogatott a Toyota japán központjába, ahol találkozott a japán gyártó főnökével, Akio Toyodával is. A találkozó alatt Toyoda kihívta Jari-Matti Latvalát két versenyre, melyet, ha Jari-Matti Latvala nyer meg, akkor kap egy Toyota Yaris WRC-t. 

- Hirdetés -

A tervek szerint Finnországban és Japánban is indul Toyoda és Latvala egy versenyen, amin Latvala profi tapasztalata miatt Akio Toyoda egy általa megszabott előnyből vág a versenynek. Az eredeti terv szerint márciusban Finnországban, majd egy japán rallyn pedig Toyoda hazájában indulnak. 

Latvala azonban nem hiszi, hogy Toyodának lesz ideje márciusban Finnországba repülni. 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

“Hivatalosan még nem döntöttünk versenyről, ahol indulnánk – mondta Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldalnak. – Bízom benne, hogy sikerül valamilyen versenyt találni. Akio Toyoda úr is természetesen nagy érdeklődést mutat a verseny iránt, hiszen egy Toyota Yaris WRC a tét.” 

Latvala korábban kijelentette, szívesen kipróbálná év vége felé a Rally1-es Toyotát, de nem egy vb futamon. 

“Nagyszerű dolog lenne, vezetni egy ilyen modern autót. Jó lenne versenykörülmények között megtapasztalni, hogy milyen is egy hibrid autó. Nem szeretnék visszatérni a WRC mezőnyébe, de egy kisebb versenyen jó lenne látni, hogy miként működik az autó versenykörülmények között. Igaz, Japánban már kipróbálhattam a Rally1-es autót, de más teljesen más volt. Jó lenne verseny közben úgy beszélni a versenyzőkkel, hogy te is tudod, hogy milyen az autó.” 

Friss