2024. április 20. 09:49

KezdőlapWRCEgy Yaris WRC a tétje Toyoda és Latvala versenyének 

Egy Yaris WRC a tétje Toyoda és Latvala versenyének 

-

Akio Toyoda, a Toyota főnöke, valamint Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke két versenyen is összeméri tudását, amennyiben pedig Latvala nyer, egy Toyota Yaris WRC lesz a jutalma. 

2021 végén Jari-Matti Latvala ellátogatott a Toyota japán központjába, ahol találkozott a japán gyártó főnökével, Akio Toyodával is. A találkozó alatt Toyoda kihívta Jari-Matti Latvalát két versenyre, melyet, ha Jari-Matti Latvala nyer meg, akkor kap egy Toyota Yaris WRC-t. 

A tervek szerint Finnországban és Japánban is indul Toyoda és Latvala egy versenyen, amin Latvala profi tapasztalata miatt Akio Toyoda egy általa megszabott előnyből vág a versenynek. Az eredeti terv szerint márciusban Finnországban, majd egy japán rallyn pedig Toyoda hazájában indulnak. 

Latvala azonban nem hiszi, hogy Toyodának lesz ideje márciusban Finnországba repülni. 

“Hivatalosan még nem döntöttünk versenyről, ahol indulnánk – mondta Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldalnak. – Bízom benne, hogy sikerül valamilyen versenyt találni. Akio Toyoda úr is természetesen nagy érdeklődést mutat a verseny iránt, hiszen egy Toyota Yaris WRC a tét.” 

Latvala korábban kijelentette, szívesen kipróbálná év vége felé a Rally1-es Toyotát, de nem egy vb futamon. 

“Nagyszerű dolog lenne, vezetni egy ilyen modern autót. Jó lenne versenykörülmények között megtapasztalni, hogy milyen is egy hibrid autó. Nem szeretnék visszatérni a WRC mezőnyébe, de egy kisebb versenyen jó lenne látni, hogy miként működik az autó versenykörülmények között. Igaz, Japánban már kipróbálhattam a Rally1-es autót, de más teljesen más volt. Jó lenne verseny közben úgy beszélni a versenyzőkkel, hogy te is tudod, hogy milyen az autó.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss