2024. március 29. 09:42

KezdőlapWRCMads Ostberg is indul a Nemzetek Versenyén 

Mads Ostberg is indul a Nemzetek Versenyén 

-

A 2020-as WRC2-es bajnok és a magyar rally bajnokság tavalyi harmadik helyezett, Mads Ostberg is rajthoz áll Norvégia csapatában az áprilisi, mexikói Nemzetek Versenyén. 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Mexikó Rally szervezői idén megrendezik a Nemzetek Versenyét, miután nem kaptak az idei évre lehetőséget WRC futam rendezésre. A versenyen két fős nemzetek fognak megküzdeni egymással. 

Az április 1-3. közötti rendezvényen Mads Ostberg, aki a Katar Rallyval kezdte idei szezonját, is elindul Norvégia csapatában. 

“Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek Mexikóba – mondta Mads Ostberg a Dirtfishnek, mely a verseny média partnere. – Ez egy olyan verseny, melyet nagyon élveztem a múltban, és sok jó emléket őrzők onnan, sokszor állhattam ott dobogóra is. Szóval jó lesz újra ott lenni, és újra látni a rallyt és szakaszait. Jó, hogy ezúttal a hazámért versenyezhetek, mert általában egy gyártót képviselek. Szerintem nagyon jó verseny lesz.” 

A norvég versenyző 2015-ben érte el legjobb eredményét a Mexikó Rallyn, amikor második lett. 

“Ez az egyik olyan verseny, ahol a múltban már indultam és rocksztárnak érezhettem magam. Egyedülálló módon szurkolnak és támogatják a rallyt. Úgy gondolom, hogy Mexikóban komolyan veszik a rallysportot, amit igazán a leóni és guanajuatói szakaszokat teljesítve lehet észrevenni. Nagyon egyedi a hangulat, sok nézővel, akik nem olyan csendesen szurkolnak, mint Európában. Nagyon hangos és pozitív benyomást keltenek a versenyen. Maga a verseny pedig egyedülálló a magasság és a szakaszok tekintetében is. Minden rally egy picit hasonló, de a mexikói kiemelkedik a szakaszok formátumával és az út jellemzőivel.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss