2024. április 25. 22:42

KezdőlapWRCSikeresen debütáltak az FIA biztonsági intézkedései 

Sikeresen debütáltak az FIA biztonsági intézkedései 

-

A WRC idei szezonjában megjelentek a hibrid Rally1-es autók, melyek elektromos hajtáslánccal is rendelkeznek, ami miatt különösen vigyázniuk kell a nézőknek, hogy egy bajba jutott autót mikor érintenek meg. 

Az FIA külön oktató programot mutatott be az új Rally1-es autók biztonságos megérintése céljából, mely a Monte-Carlo Rallyn és a Svéd Rallyn is sikeresen működött. 

“A legfontosabb üzenet a szurkolók felé, hogy mielőtt megérintenek egy Rally1-es autót, mindenképp győződjenek meg a járművön elhelyezett lámpák zöld jelzéséről – mondta Tim Malyon, az FIA biztonsági igazgatója a WRC e-biztonsági kampányáról. – Az idei évtől minden Rally1-es autó hibrid elektromos hajtáslánccal rendelkezik. Ez új óvintézkedéseket kíván a szurkolók szempontjából az autók által generált nagyfeszültségű elektromos áram miatt. A szélvédőn és mindkét oldalablakon lévő lámpa folyamatos zöld jelzése esetén biztonságosan meg lehet érinteni a járművet. Villogó piros jelzés esetén azonban tilos megérinteni az autót.” 

WRC

Az autók megközelítése mellett komoly figyelmet szentelnek a biztonságos helyek kialakítására is a szakaszok mellett. 

A közösségi médiában és a főbb szurkolói zónák bejáratánál plakátokat helyeztek el, melyeken az általános nézői biztonsággal kapcsolatos információkat tűntetik fel. Ezek a plakátok arra kérik a szurkolókat, hogy ne szétszóródva tartózkodjanak a pályák mentén, hanem tömegesen a kijelölt helyről nézzék a versenyt. 

“Arra buzdítjuk a szurkolókat, hogy biztonságos nézőtereken élvezzék a versenyt. Ezek a kijelölt zónák úgy lettek kialakítva, hogy a legnagyobb biztonságban legyen minden szurkoló és közben a legizgalmasabb akciókat láthassák. Tehát mindenki tartson a tömeggel és válassza ki azt a helyet, ahol biztonságban lehet.” 

Forrás:fia.com

Friss