2024. április 27. 05:15

KezdőlapWRCMillener: Tudtuk, hogy nehéz lesz megismételni a Montét 

Millener: Tudtuk, hogy nehéz lesz megismételni a Montét 

-

Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője számított arra, hogy csapata elmarad a Monte eredményeitől a Svéd Rallyn, mégis csalódottan gondol vissza a versenyre. 

Amíg a Monte-Carlo Rallyn kettős dobogós eredményt ért el az M-Sport, addig Svédországban csak Gus Greensmith ötödik helyét tudja a fordos csapat felmutatni, de Richard Millener számított rá, hogy nehéz lesz megismételni a Montén született eredményeket. 

“Tudtuk, hogy nehéz lesz megismételni a Monte-Carlo Rallyn elért eredményeket – mondta az M-Sport csapatfőnöke. – Ugyanakkor mindannyian csalódottak vagyunk a svéd verseny után, mert tempónkkal felvettük a versenyt a többiekkel. Néhány apró technikai és versenyzői hiba miatt azonban nem sikerült megközelítenünk a szezonnyitó eredményeit. Svédországban is sikerült azonban szakaszt nyerni és Gus Greensmith is a bajnokság negyedik helyén áll, ami fantasztikus. Jari Huttunen pedig a WRC2-ben állhatott dobogóra. Most lesz egy kis szünet Horvátország előtt, ami gyorsan el fog telni. Keményen fogunk tesztelni aszfalton és már most várom, hogy megnézzem mire lesz képes a Puma Horvátországban. A svéd szervezők kitűnő munkát végeztek, és igazán vendégszeretőek voltak Umeában.” 

Az M-Sport a gyártók bajnokságában a második helyen áll 24 pontos hátránnyal a Toyota mögött és 12 ponttal megelőzve a Hyundait. 

A fordos versenyzők közül Sébastien Loeb a harmadik, Gus Greensmith a negyedik, Craig Breen a hetedik helyen áll a pilóták bajnokságában, míg Adrien Fourmaux még nem ért célba idén.

A WRC következő versenyét áprilisban tartják Horvátországban. 

Friss