2024. március 28. 12:35

KezdőlapWRCNégy junior versenyzőt választott a Hyundai

Négy junior versenyzőt választott a Hyundai

-

A Hyundai Motorsport Customer Racing négy versenyzőt támogat a rally versenyeken junior programjában, mindannyian Hyundai i20 N Rally2-es autóval folytathatják karrierjüket. 

A Hyundai Motorsport junior programjának célja, hogy segítse a fiatal, tehetséges versenyzők előrehaladását a rallysportban. 

Az idei évre négy rally versenyzőt választott ki a koreai gyártó, mindnyájukat korábbi karrierjük és eredményeik alapján.  

Az ír Josh McErlean a WRC3-ban folytathatja karrierjét, ahol hét világbajnoki futamon indulhat, míg további egy alkalommal a PCRS csapatával áll rajthoz. 

Grégoire Munster a WRC2-ben indulhat 2022-ben, ami mellett a Belga Rally Bajnokságban is versenyezni fog. A luxemburgi versenyző tavaly a második helyet szerezte meg Belgiumban, futamgyőzelmével pedig a bajnokság legfiatalabb győztese lett. Az idei Monte-Carlo Rallyn a WRC2 junior kategória dobogóján zárt. 

A francia Nicolas Ciamin hazájában tőr idén a babérokra, a 2C Competition csapattal a Francia Aszfalt Bajnokságban áll rajthoz a Hyundai France támogatásával. Ciamin már sok tapasztalatot szerzett Rally2-es autóval, és a 2018-as Szardínia Rally Hyundaijal szerezte meg a WRC2 dobogós pozícióját. 

A paraguayi Fabrizio Zaldívar a Hyundai Paraguay támogatásával tavaly a WRC3-ban és hazai bajnokságában versenyzett, idén pedig folytatja hazai szereplését, valamint a Dél-Amerikai Rally Bajnokságban (CODASUR) indulhat 2022-ben. 

“A karrierjüket kezdő fiatal pilóták támogatása nagyon fontos a Hyundai Motorsport Customer Racing programban – mondta Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatvezető-helyettese. – Célunk, hogy junior pilótákat neveljünk, miközben karrierjüket építik az autósportban.

A Rally2 és a TCR kategória erre tökéletes lehetőséget kínál, mivel a versenyzők ugyanolyan Hyundai autóval mutathatják meg képességeiket miközben a nemzeti bajnokságból a nemzetközi bajnokságba lépnek, remélhetőleg csapatunkkal a WRC-be vagy WTCR-be.

Az idén kiválasztott versenyzők mindegyike megmutatta már, hogy tehetségesen forgatja a kormányt és sikerek sora áll már mögöttük. Azzal a támogatással, melyet tőlünk kaphatnak biztosak vagyunk benne, hogy képesek további fejlődést elérni karrierjükben a profi motorsportban.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss