2024. április 20. 13:33

KezdőlapWRCAz M-Sportnak a vb címébe kerül a döntése? 

Az M-Sportnak a vb címébe kerül a döntése? 

-

Az M-Sport nagyszerűen kezdte a WRC szezont a Monte-Carlo Rallyn, azonban ezt a jó teljesítményt már nem tudta folytatni Svédországban. Mi lehet az oka? 

Az M-Sport egy nagyszerű autót épített az idei évre a Ford Puma Rally1 formájában, és a Monte Carlo Rallyn a jó eredmény sem maradt el, hiszen Sébastien Loeb nyert, Craig Breen harmadik, Gus Greensmith pedig ötödik helyen zárt. 

Malcolm Wilson csapatában azonban fordult a szerencse a Svéd Rallyn, ahol Sébastien Loeb távollétében már csak Craig Breen jó eredményében bízhatott, ami azonban versenyzői és műszaki hiba miatt elmaradt. A csapat egyetlen Top 10-ben végző versenyzője Gus Greensmith volt, aki a havas versenyen is az ötödik lett, míg Adrien Fourmaux műszaki hiba miatt kiesett, Breen pedig a 36. helyen zárt és egy pontot szerzett a Power Stage-en. 

David Evans, a Dirtfish újságírója podcastjében Elfyn Evanst, az M-Sport korábbi versenyzőjét kérdezte, miként látja a fordos csapat esélyeit. 

“Sok szempontból az M-Sport a Monte-Carlo Rallyn a papírformát hozta – mondta Elfyn Evans. – Visszatért Sébastien Loeb a Montéra, és bár senki sem tudta, hogy mire számítson tőle, de igazolta, hogy miért a Monte egyik legsikeresebb versenyzője. Egy fantasztikus autóval nyerni tudott, mert ő is egy fantasztikus versenyző, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik a Montén.

Svédországban azonban már nem indult, így Craig Breenre nagy nyomás helyeződött és a vége baleset lett. Láttunk már hibázni nagyszerű versenyzőket hóban, gondoljunk csak 2001-re, amikor Colin McRae és Richard Burns is kicsúszott a hóba.

Ilyen előfordul. Az M-Sport problémája azonban az, hogy ha az első számú versenyzője hibázik, nincs esély a jó eredményre, nincs egy másik versenyző, aki a győzelemért tudna harcolni. Nem vonom kétségbe Gus Greensmith és Adrien Fourmaux tehetségét, de ők mégis csak fejlődésben lévő versenyzők.” 

Evans szerint, ha Sébastien Loeb nincs az M-Sport csapatában, akkor nehéz helyzetből indul korábbi csapata. 

“Mindig is tudtuk, hogy az M-Sportnak van egy csapatvezető pilótája, akihez csatlakozott Sébastien Loeb, és ahol indul ott jó esély van a jó eredményre is. Amíg a Hyundainak és a Toyotának több nagyszerű versenyzője van, addig az M-Sportról ez nem mondható el. Ha Loeb indul egy versenyen, ott komoly esély van a jó szereplésre.

Loeb mindenhol erősnek számít, kivéve talán Észtországot és Finnországot, mindenhol komoly pontszámot kell gyűjtenie. Ha ez sikerül, akkor az M-Sport tud a bajnoki címért harcolni, különben viszont nagyon nehéz helyzetbe kerül egy olyan csapat, mely talán a legjobb autót gyártotta.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss