2024. április 16. 17:01

KezdőlapWRCMegvannak a Hyundai juniorjai, de hol van Suninen? 

Megvannak a Hyundai juniorjai, de hol van Suninen? 

-

A Hyundai ismertette idei junior versenyzőit, azonban Teemu Suninen neve nem szerepelt közöttük. Mi lesz a finn pilótával? 

“Azt hiszem, kezdek elég idős lenni, hogy ne tudjak bekerülni a juniorok közé – mondta a 28 éves Teemu Suninen a Rallyit.fi oldalnak, arra a kérdésre, hogy miért nem került a junior versenyzők közé. – Alakul a világbajnokság programja. A világhelyzet azonban továbbra sem javul. Korábban jó tesztjeink voltak aszfalton, így készen állunk a Horvát Rallyra. A döntés azonban a Hyundai kezében van, azzal kapcsolatban, hogy Horvátországban vagy Portugáliában kezdhetünk. Akárhogy is alakul, kíváncsi leszek a döntésre, már jó lenne elkezdeni az évet.” 

Teemu Suninen sokat tesztelte a Hyundai i20 N Rally2-t, mely szerinte nagy fejlődésen ment keresztül ennek köszönhetően, azonban még több fejlesztést kell elvégezni. 

“A fejlesztő teszteken gyorsan javítani tudtunk az autón. A legfontosabb, hogy megtudtuk merre kell haladni az autó fejlesztése során. Azonban nemcsak az egyszerű módosításokat kell elvégezni, hanem annál összetettebbeket is. Ezek némelyikét el tudjuk végezni fejlesztése joker felhasználása nélkül is, mások esetében azonban szükség van ezekre is.” 

A Hyundai Motorsport az ír Josh McErleant, a luxemburgi Grégoire Munstert, a francia Nicolas Ciamint és a paraguayi Fabrizio Zaldivart vette fel junior programjába az idei szezonra. 

A Horvát Rallyt másfél hónap múlva rendezik a rally világbajnokság harmadik futamaként. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Rallit.fi

Friss