2024. április 27. 03:11

KezdőlapWRCMegvan Yves Matton utódja 

Megvan Yves Matton utódja 

-

Yves Matton helyére Andrew Wheatley-t nevezte ki az FIA rally igazgatójaként. Andrew Wheatley korábban WRC és ERC futamokon is versenyzett.

Yves Matton decemberben távozott az FIA rally igazgatói posztjáról, helyére pedig Andrew Wheatley-t nevezte ki a Nemzetközi Automobil Szövetség. 

Wheatley korábban az M-Sport üzletfejlesztési vezetője volt, majd 2019-ben csatlakozott az FIA-hoz, mint a WRC kategóriamenedzsere. 

“Az elmúlt 12 hónapban rengeteg technológiai változást vezettünk be a rally spektrumában, beleértve a hibrid hajtásláncot és a fosszilis mentes üzemanyagok legmagasabb szintjét – mondta Andrew Wheatley. – Ennek megszilárdítása lesz a feladatunk a jövőben, valamint ugyanilyen összpontosítással meg kell erősíteni a rally piramist, hogy biztosítsuk a sportág jövőjét.

Az autóipari technológia jövője nagyon gyorsan fejlődik, amivel lépést kell tartanunk az összes fél érdekében, regionális fókuszon keresztül bevonjuk a tagklubokat és segíteni kell a holnap sztárjainak fejlődését.” 

Andrew Wheatley maga is versenyző volt 1990 és 2021 között 74 versenyen állt rajthoz, többek között két WRC- és négy ERC-futamon. 

Forrás:dirtfish.com

Friss