2024. április 26. 23:21

KezdőlapWRCAz M-Sport nem fog tesztelni kisebb versenyeken

Az M-Sport nem fog tesztelni kisebb versenyeken

-

Minden tesztkilométer aranyat ér a még mindig újnak számító Rally1-es autókkal, azonban az M-Sport nem tervez tesztelni velük országos bajnoki futamokon. 

Az FIA korlátozza a WRC gyártók számára a tesztnapokat, ezért tavaly a Hyundai többször is kisebb, WRC-n kívüli versenyekkel bővítette ki a tesztnapokat. 

Az M-Sport viszont nem érzi úgy, hogy erre szükségük lenne. 

“Valószínűleg jár némi előnnyel a nemzeti versenyeken való indulás, de szerintem jó arra is, hogy versenyzőink többet lehessenek az autóban – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke a WRC hivatalos oldalának. – Ugyanakkor nehéz ezeken a versenyeken megfelelő tesztmunkát végezni, mert a versenyzők hajlamosak egymás eredményeit nézni és nem azt, hogy mit mond a csapat. Biztos lesz olyan alkalom, amikor jó ötlet lesz egy országos bajnokin indulni, de azt hiszem most inkább tesztelésekre van szükség. “ 

A Hyundai és a Toyota is úgy nyilatkozott korábban idén, hogy valóban jól jönnek néha a WRC-n kívüli versenyek, ám egyelőre ők sem terveznek ilyeneken indulni. 

A WRC szezonban jelenleg éppen szünet van, és csak április második felében fog folytatódni a bajnokság a Horvát Rallyval, mely az első teljesen aszfaltos verseny lesz idén. 

A Monte-Carlo Rally és Svéd Rallyt követően a WRC pontversenyét Kalle Rovanpera vezeti a pilóták között, valamint a Toyota a gyártók bajnokságában. 

Forrás:wrc.com

Friss