2024. április 27. 18:59

KezdőlapWRCHorvát Rally: 350 ezer nézőt várnak 

Horvát Rally: 350 ezer nézőt várnak 

-

A Horvát Rallyn már tavaly sem kevés néző volt jelen a járvány miatti korlátozások ellenére, idén, amikor már nincs szigorítás, pedig 350 ezer nézőt várnak a szervezők. 

A Horvát Rally idén másodszor szerepel a WRC naptárban, a tavalyi évvel ellentétben azonban, idén már nem kell néző szám korlátozásra számítani a járvány miatt.  

Tavaly a korlátozások ellenére is hatalmas volt az érdeklődés a nézők részéről a verseny iránt, idén pedig a szervezők 350 ezer nézőre számítanak. 

“Nagyon magas színvonalú rendezvényről beszélhetünk a Horvát Rally esetében, és idén már nem kell a korlátozásokat betartani – mondta a WRC hivatalos oldalának Daniel Saskin, a szervezőbizottság elnöke. – Idén elképesztő, 350 000 nézőre számítunk. Éppen ezért arra kérjük a szurkolókat, hogy vigyázzanak majd a természetre, és igyekezzenek elkerülni a forgalmi dugókat.” 

A február közepén árusított, szurkolói zónákba szóló Early Bird nevű akciós jegyek pillanatok alatt elkeltek, és minden bizonnyal a horvát verseny lesz a szezon leglátogatottabb eseménye. 

Az április 21-24. közötti verseny csütörtök esti, zágrábi szuperspeciál szakasza után a folytatásban 20 gyorsasági vár a mezőnyre. A szakaszok között több ismerős lesz idén a tavalyi versenyről, azonban az útvonal nagy része már a tavalyi verseny szakaszaitól nyugatabbra lettek kialakítva. 

A tavalyi versenyt Sébasten Ogier nyerte Elfyn Evans előtt, így kettős Toyota siker született. A harmadik helyen Thierry Neuville zárt a Hyundaijal. 

Forrás:wrc.com

Friss