2024. április 20. 11:54

KezdőlapWRCHuttunen: Grönholm nélkül nem tudnék versenyezni 

Huttunen: Grönholm nélkül nem tudnék versenyezni 

-

Jari Huttunen azt mondja, Marcus Grönholm segítsége nélkül nem tudna versenyezni. A finn versenyző több év együttműködés után szakított 2021 végén a Hyundai Motorsporttal és az M-Sporthoz igazolt, ahol a WRC2-es csapatot erősítheti idén. 

Jari Huttunen 2020-ban a Hyundai támogatásával nyerte meg a WRC3-as világbajnokságot, majd a koreai gyártó csapatával a WRC2 harmadik helyét szerezte meg tavaly. 2021 végén azonban szakított a koreai gyártóval és az M-Sporthoz igazolt, ahol a WRC2-ben folytathatja karrierjét.  

“A tavalyi év végén úgy éreztük, hogy eljött a csapatváltás ideje – mondta Jari Huttunen a Rallit.fi oldalnak. – Úgy gondoltuk, hogy a Ford lesz a legjobb választás számunkra. Jelenleg pedig elégedett is vagyok az ott végzett munkával. Az M-Sportnál megpróbáljuk jobbá tenni az autót. Azonban az autó teljesítménybéli hátrányát nehéz pótolni. Folyamatosan fejlesztjük a Ford Fiesta Rally2-t és reméljük, hogy minél több versenyen tudunk a győzelemért harcolni.” 

Huttunen a Svéd Rallyn kezdte idei szezonját, ahol a WRC2 Open kategória harmadik helyén zárt. 

A finn versenyző háttércsapatát a kétszeres rally világbajnok Marcus Grönholm vezeti, akinek sokat köszönhet Huttunen. 

“Marcus a menedzserem és nélküle nem tudnék versenyezni. Próbál folyamatosan nyugtatni verseny idején, de nem beszélünk sokat személyesen, a verseny szakaszok között folyamatosan küld egy üzenetet, de nem próbál utasítgatni dolgokra. A versenyek között sem beszélünk sokat személyesen.” 

Huttunen egyszer szeretne gyári WRC pilóta lenni, de tudja, hogy kevés a lehetőség egy Rally1-es autóba ülni. 

“Jó lenne egyszer Rally1-es autóval versenyezni, de tudjuk, hogy kevés ilyen hely van, és azokra is sokan pályáznak. A Rally2-es autóval hat versenyen szerepel a programban, legközelebb Horvátországban indulunk. Nyilván egy Rally1-es autónak a vezetése a cél, jó lenne egyszer ilyen autóval versenyezni.” 

A finn versenyzőnek idén lesz lehetősége kipróbálni a Rally1-es Ford Pumát a Finn Rallyn.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss