2024. március 28. 10:43

KezdőlapWRCMeglepő tisztségben tér vissza Adamo 

Meglepő tisztségben tér vissza Adamo 

-

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport korábbi csapatfőnöke visszatér a rallysportba a mexikói Nemzetek Rallyján, melyen a zsűri elnöke lesz. 

A Nemzetek Rallyját április elején a Mexikó Rally pályáin rendezik meg és a versenyzők saját nemzetük győzelméért fognak harcolni. 

A mexikói versenyen szerepet kap Andrea Adamo is, aki korábban a Hyundai Motorsport csapatvezetőjeként vett részt a Leon központú versenyen, idén azonban a rendezvény zsűrijének elnöke lesz. 

Adamo decemberben személyes okok miatt távozott a koreai gyártótól. 

“Az életben néha nem tudunk mindent irányítani, de most már rendeződtek a problémák – mondta a Dirtfishnek Andrea Adamo. – Nem tudom, hogy szükség van-e még rám a rallysportban. Azt hittem, hogy pár hónap múlva elfelejtenek az emberek, az utóbbi időkben azonban sok üzenetet kaptam a közösségi oldalamon.” 

Andrea Adamo jelen volt a hétvégi Fafe Rallyn is, ahol az utolsó előtti szakaszon a WRC+ riporterét, Molly Petit-t váltotta, hogy interjút készítsen a szakasz végén Bruno Magalhaessel, akinek “Molly Adamo” néven mutatkozott be.  

A Nemzetek Rallyjának nevezési listájára még várni kell, de az biztos, hogy Finnország csapatában ott lesz Harri Rovanpera, a norvég csapatban Mads Ostberg, a britben Matthew Wilson, míg a franciában Adrien Fourmaux. A pletykák szerint a spanyol csapat színeiben pedig Dani Sordo is indulni fog. 

A mexikói versenyt április 1-3. között rendezik 16 szakaszon, melyek versenytávja 229 km lesz. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Rallit.fi

Friss