back to top
2024. május 08. 18:22

KezdőlapWRCFourmaux is indul Mexikóban 

Fourmaux is indul Mexikóban 

-

Az M-Sport francia versenyzője, Adrien Fourmaux is rajthoz áll a mexikói Nemzetek Rallyján hazája csapatát erősítve. 

Adrien Fourmaux még soha nem versenyzett Mexikóban, így a Nemzetek Rallyja éppen jó lesz a pályák megismerésére egy Ford Fiesta Rally2-vel. 

“Most fogok először indulni Mexikóban – mondta Adrien Fourmaux. – Már ismerem az autót, de a verseny teljesen új lesz, korábban mindenkitől csak jót hallottam a mexikói pályákról. Mindenki mesélte, hogy szépek a pályák, sok a néző, nagyszerű a hangulat.

Már alig várom, hogy én is megismerjem ezt a versenyt. A Guanajuato szakasz mindig tetszett, amikor néztem a WRC-t. Szerintem ez egy nagyszerű alkalom a vezetésre is a WRC szünetében.” 

Adrien Fourmaux egyetlen nem európai versenye a tavalyi Szafari Rally volt Kenyában, ahol az ötödik helyet szerezte meg. 

A francia versenyző, aki idén teljesítheti első teljes szezonját a WRC-ben, idei szezonja nagyon nehezen indult, hiszen a Monte-Carlo Rallyn baleset, Svédországban pedig műszaki hiba miatt esett ki, így két verseny után pont nélkül áll a WRC egyéni pontversenyében. 

A Nemzetek Rallyján még nem ismert a másik francia versenyző személye, de várhatóan a spanyolok részéről hamarosan bejelentésre kerül Dani Sordo. 

Korábban a mexikói versenyen jelezte indulását, Harri Rovanpera Finnország, Mads Ostberg Norvégia és Matthew Wilson Nagy-Britannia csapatában is. 

Friss