2024. április 25. 20:56

KezdőlapWRCMatthew Wilson újra autóban a Nemzetek Rallyján 

Matthew Wilson újra autóban a Nemzetek Rallyján 

-

Matthew Wilson is rajthoz áll a mexikói Nemzetek Rallyján a brit csapatot erősítve. A versenyen már biztosan indul a finn csapatban Harri Rovanperä, a norvég csapatban pedig Mads Ostberg. 

A korábban a WRC-ben is versenyző Matthew Wilson tavaly a brit bajnokság harmadik helyét szerezte meg azzal a Ford Fiesta Rally2-vel, mellyel rajthoz áll az április 1-3. közötti mexikói Nemzetek Rallyján is. 

“Mindig élveztem a Mexikó Rallyt, mely egyedülálló kihívást jelent – mondta Matthew Wilson, Malcolm Wilson fia. – Nagyon tetszik a Nemzetek Rallyjának formátuma is. Péntek este szuperspeciál, szombaton mozgalmas program lesz, ahogy vasárnap is. A hangulat a Mexikó Rallyn mindig elképesztően jó volt, ez pedig igazán élvezhető a szuperspeciál szakaszon. Szerintem hangulat szempontjából a legjobb verseny volt mindig.” 

Matthew Wilson még nem felejtette el, hogy miként kell a mexikói pályákon vezetni.  

“A verseny a tengerszint feletti magasságból adódó erőhiány miatt minden más versenytől különbözik. Emiatt kicsit más vezetési stílust is kell alkalmazni. Lendületből kell autózni, mert ha lelassulsz nehezebben tudsz felgyorsulni. Nyilván egy WRC autóbal több az erő, ezért ez a megközelítés még fontosabb egy Rally2-es autóval.” 

A versenyen való részvételét korábban Mads Ostberg is jelezte, ahogy Harri Rovanpera is rajthoz áll. 

Ostberg idén a magyar rally bajnokság versenyein is rajthoz áll. 

Friss