back to top
2024. szeptember 08. 01:29

KezdőlapWRCFourmaux: Néha önmagad ellen kell versenyezned

Fourmaux: Néha önmagad ellen kell versenyezned

-

Adrien Fourmaux számára nem indult jól a szezon, hiszen a Monte-Carlo Rallyn baleset, Svédországban pedig műszaki hiba miatt esett ki. 

Az M-Sport versenyzője, Adrien Fourmaux idén már teljes szezont mehet a Rally Világbajnokságon, azonban a szezon a vártnál is rosszabbul indult, miután a Monte-Carlo Rallyn egy hatalmas baleset, a Svéd Rallyn pedig műszaki hiba miatt esett ki. 

“A Monte után boldog lehettem a Svéd Rallyn nyújtott teljesítménnyel – mondta Adrien Fourmaux a Dirtfishnek. – Nem volt könnyű elkezdeni a svéd versenyt, mert tudtam, hogy nem szabad hibáznom. A tempómat nem gondolom, hogy rossz lett volna, még úgy sem, hogy nem a határon vezettem. Úgy gondolom, hogy mindig van valami olyan dolog, amit még meg kell tanulnunk, és a Monte pont ilyen volt. A balesetet követően arra koncentráltam, hogy hiba nélkül folytassam a szezont. Egy kiesés után nyomás helyeződik az emberre, de nem most fordult először elő ilyen velem, így próbálok előre tekinteni. A legnagyobb tanulság az volt, hogy néha nem a riválisok ellen, hanem saját magad ellen kell küzdened. Csak a saját dolgodra, a vezetésre szabad koncentrálnod. Nem az eredményeket kell figyelned, hanem hogy jó munkát végezz. Mindig a jelenre kell koncentrálnod és nem a jövőre. A Montét mindig kedveltem, ezért talán túl sokat vártam magamtól. Jól szerettem volna teljesíteni, ami sikerült is, de túl sokat kockáztattam a verseny azon szakaszában. Van a versenynek olyan időszaka, amikor jobb eredmény reményében kockáztatni kell, de nem a verseny harmadik szakaszán. Nem egy szakaszt kell jól teljesíteni ahhoz, hogy nyerjél, hanem a teljes versenyt kell figyelni. Rájöttem, hogy amikor feszült vagyok, akkor lassabban vezetek, mint amikor nyugodtan versenyzek.” 

A Svéd Rallyból kiesése ellenére is sokat tanult az M-Sport francia versenyzője. 

“Érdekes volt olyan nagy sebességgel vezetni havon. Meg kellett találni a kompromisszumot a sebesség és a hófalak használata között. Úgy gondolom, hogy sokat tanultam a versenyből.” 

Forrás:dirtfish.com

Friss