szerda, június 29, 2022
KezdőlapWRCM-Sport: Minden felületen versenyképes lehet a Puma 

M-Sport: Minden felületen versenyképes lehet a Puma 

-

- Advertisement -

Az M-Sport csapatvezetője, Richard Millener szerint a Ford Puma Rally1 alvázának fejlesztését követően minden felületen versenyképes lesz. 

Az M-Sport az idén debütált hibrid Ford Puma Rally1 kifejlesztésénél különösen nagy figyelmet fordított az alváz kialakítására, mely Richard Millener szerint minden felületen versenyképessé teszi az autót. 

- Hirdetés -

“Sok dolgon dolgoztunk ezzel az autóval – mondta az M-Sport csapatfőnöke. – Az egyik legnagyobb dolog az alváz, melynek megalkotása során sokat dolgoztunk, hogy a legjobb legyen és a legjobb legyen a geometriája. Sikerült növelnünk az autó sebességét és reakciókészségét, amire a pilóták korábban sokat panaszkodtak, mert a Fiesta lassabban reagált. Örülünk a murvás és az aszfaltos teljesítményünknek, ezért úgy gondolom, hogy idén minden felületen versenyképesek leszünk.” 

A WRC szezon legközelebb a Horvát Rallyval folytatódik, majd a Portugál Rallytól elkezdődik a murvás versenyek sorozata. 

- Advertisement -

“Minden versenynek megvannak a maga kihívásai. A Szardínia Rally típusú versenyek zökkenőmentesek, ezeken a forró, durva talaj lehet kihívás. Portugáliában megint más kihívást jelentenek a gyors és helyenként nagyon sima utak, melyek esőben különösen csúsznak.” 

Az M-Sport a Monte-Carlo Rallyn Sébastien Loeb révén nyerni tudott, míg Craig Breen a harmadik, Gus Greensmith pedig az ötödik lett. A havas Svéd Rallyn azonban Gus Greensmith érte el a legjobb eredményt, ugyancsak egy ötödik helyezéssel. 

Két verseny után Sébastien Loeb még mindig harmadik Gus Greensmith-t megelőzve, míg Craig Breen a hetedik helyen áll. 

A gyártók bajnokságában az M-Sport a második helyen áll a Toyota mögött és a Hyundai előtt. 

- Advertisement -
Sourcewrc.com

Friss