2024. április 23. 16:43

KezdőlapWRCRovanperä tanult a hibából 

Rovanperä tanult a hibából 

-

Kalle Rovanperä hasonló helyzetben volt egy évvel ezelőtt a Horvát Rally előtt, hiszen akkor is vezette a világbajnokságot, azonban az aszfaltos verseny elején hibázott már. Tom Fowler, a Toyota Gazoo Racing műszaki igazgatója azonban úgy gondolja, tanult tavalyi hibájából fiatal honfitársa. 

Kalle Rovanpera tavaly a Monte-Carlo Rally és a finn Arctic Rally után hasonló helyzetben találta magát, mint idén, amikor a Monte és Svédország után vezeti a WRC pontversenyét. 2021-ben azonban már hat kilométer után balesetet szenvedett a Horvát Rallyn. Idén reméli a finn versenyző, hogy jobb eredményt tud elérni. 

“Már nagyon várom a horvát versenyt, de egyúttal remélem is, hogy az eredmény egy kicsit másabb lesz, mint tavaly – mondta Kalle Rovanperä a WRC hivatalos oldalának. –  Mivel tavaly már gyorsan a verseny elején kiestem, így nincs semmi tapasztalatom róla.

Idén előbb meg kell nézni majd, hogy mennyire tudok jól teljesíteni a versenyen. A Svéd Rally után nőtt az önbizalmam, sok pontot szereztünk a győzelemmel és elégedetten fejeztem be a versenyt.” 

A Toyota Gazoo Racing műszaki igazgatója, Tom Fowler szerint tanult Kalle Rovanpera a tavalyi balesetből Horvátországban. 

“Kalle nagyon intelligens versenyző – mondta Fowler. – Minden bizonnyal tanult a tavalyi balesetből. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a nehéz szakaszon ő indult elsőként. Mögötte rajtolva Sébastien Ogier is majdnem balesetet szenvedett abban a kanyarban.” 

A Horvát Rallyt április 21-24. között rendezik, a szervezők pedig 350 ezer nézőt várnak, akik számára a verseny mellett egyéb programokat is kínálnak. 

Forrás:Rallit.fi

Friss