2024. április 23. 16:22

KezdőlapERCMarczyk a WRC2-ben folytatja 

Marczyk a WRC2-ben folytatja 

-

Miko Marczyk a tavalyi Rally Európa-bajnokságon megszerzett harmadik helyezés és a lengyel bajnoki cím után idén a WRC2-ben áll rajthoz. 

Miko Marczyk idén fog debütálni a WRC mezőnyében, amikor rajthoz áll a WRC2-ben egy Skoda Fabia Rally2 evo autóval. 

“Nagy örömmel jelenthetem be, hogy idén hat WRC2-es versenyen állunk rajthoz – tette közzé a fiatal lengyel versenyző. – Horvátországban, Portugáliában, Olaszországban, Észtországban, Finnországban és Spanyolországban fogunk indulni. Autónk is más festést kap, szerettem volna a lengyel színeket viselni a Skodán is a WRC-ben. Büszke vagyok csapatomra és a mellettem lévő emberekre, hogy ezt a programot össze tudtuk tenni.” 

Miko Marczyk a 2019-es és tavalyi lengyel bajnoki cím mellett az Európa-bajnokság harmadik helyét is megszerezte, miután a Rally Hungaryn a második, Lengyelországban és a Kanári-szigeteken harmadik, a Róma Rallyn, Barum Rallyn, Azori-szigetek Rallyn pedig az ötödik helyen zárt. 

A lengyel versenyző tavaly 40 ponttal maradt el a bajnok Andreas Mikkelsentől, 2 ponttal Efrén Llarenától és 16 ponttal előzte meg a kétszeres Európa-bajnok Alexey Lukyanukot. 

A lengyel bajnokságban öt győzelemmel és egy másodiki helyezéssel lett bajnok 2021-ben 50 ponttal megelőzve a 2014-es lengyel bajnokot és 2016-os ERC2 bajnokot, Wojciech Chuchalát. 

Mikolaj Marczyk navigátora idén is Szymon Gospodarczyk lesz. 

A Horvát Rallyt egy hónap múlva rendezik a Rally Világbajnokság harmadik futamaként. 

Forrás:Rallit.fi

Friss