2024. április 25. 08:56

KezdőlapWRCSuninen tartalék versenyző lett 

Suninen tartalék versenyző lett 

-

Teemu Suninen idén a Hyundai Motorsport versenyzőjeként a WRC2 világbajnoki címéért harcolhat, továbbá a csapat Rally1-es tartalékversenyzője is lett. 

Teemu Suninen idén hét WRC2-es futamon fog rajthoz állni a Hyundai i20 N Rally2-vel, és a célja egyértelműen a világbajnoki cím megszerzése lesz. 

A finn versenyző ugyanakkor szeretne Rally1-es autóval is versenyezni, amire van némi esélye is, hiszen a Hyundai Motorsport fő csapatának tartalékversenyzője is lett, így ha Thierry Neuville, Ott Tanak, Oliver Solberg vagy Dani Sordo valamelyik versenyen nem tudna indulni, akkor a finn versenyző ugorhat be. 

“Amolyan tartalék versenyző vagyok a Hyundai Motorsportnál – mondta Teemu Suninen a Rallit.fi oldalnak. – Így, ha valami probléma lépne közbe, akkor vezethetnék Rally1-es autót. A legjobban a Finn Rallyn szeretnék Rally1-es autóval indulni, de lehet, hogy a csapat a WRC2-ben szeretne ott is indítani. Ha ott sikerülne nyerni, jót tenne az autó hírnevének.” 

A WRC következő versenyét Horvátországban rendezik, azonban Teemu Suninen csak Portugáliában kezdi a WRC2-es szezonját. 

Horvátországban Thierry Neuville és Ott Tanak mellett Oliver Solberg vezethet Rally1-es autót, tavaly Neuville a harmadik, Tanak pedig a negyedik helyet szerezte meg déli szomszédjaink versenyén. 

Suninen Horvátországban és Portugáliában is tavaly a WRC2 második helyén zárt, előbb a norvég Mads Ostberg, majd honfitársa, Esapekka Lappi mögött.  

Forrás:Rallit.fi

Friss