2024. március 29. 06:24

KezdőlapWRCLegnehezebb szezonja előtt Kajetanowicz

Legnehezebb szezonja előtt Kajetanowicz

-

Kajetan Kajetanowicz idén a WRC2-ben áll rajthoz, miután tavaly csak egy hajszállal maradt le a világbajnoki címről a WRC3-ban. 

A háromszoros Rally Európa-bajnok és navigátora, Maciej Szczepaniak idén a WRC2-ben áll rajthoz egy Skoda fabia Rally2 evóval, miután tavaly a Monza Rallyn kikapott Yohan Rosseltől a WRC3 világbajnoki címéért folytatott csatában. 

Kajto tavaly a Monza Rally utolsó szakaszát a WRC3 élén állva kezdhette, ám a Power Stage-en Yohan Rossel megelőzte, így a francia versenyző lett a világbajnok. 

A 43 éves versenyző idén a WRC2-ben fogja folytatni, ahol többek között az M-Sport és a Hyundai Motorsport versenyzőivel kell megküzdenie. 

“Úgy tűnik ez lesz karrierem legnehezebb szezonja, de mindig arról álmodtam, hogy gyári versenyzők ellen versenyzek – mondta Kajetan Kajetanowicz a WRC hivatalos oldalának. – A rallysportban tapasztalható érzelmeket nem lehet más sporttal összehasonlítani, és szeretek a határon vezetni. Motivált vagyok az új szezon előtt és készen állok a csatákra.” 

Kajto a Horvát Rallyn kezdi szezonját, a felkészülés érdekében pedig a hétvégi horvát szezonnyitó bajnokin, a Quattro River Rallyn is rajthoz áll. A további WRC2-es programról még nem született döntés. 

Kajetanowicz 2015 és 2017 között sorozatban nyert három Európa-bajnoki címet, majd a WRC-ben folytatva 2019-ben második lett a WRC2-ben, amit egy évvel később a WRC3 harmadik helye követett, tavaly pedig ezt javította a második helyezésre. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss