2024. április 26. 23:52

KezdőlapWRCGreensmith továbbra is ragaszkodik tervéhez 

Greensmith továbbra is ragaszkodik tervéhez 

-

Gus Greensmith továbbra is ragaszkodik tervéhez és nem tévesztette meg a jó szezonkezdés. Az M-Sport versenyzője idén szeretné megszerezni első dobogós eredményét. 

Gus Greensmith a Monte-Carlo Rallyn és a Svéd Rallyn is az ötödik helyen zárt, így a bajnokságban az előkelő negyedik helyen állva várhatja a Horvát Rallyt. 

A jó szezonkezdés ellenére az angol pilóta kitart a szezon előtt megfogalmazott terv mellett. 

“Idén szakaszgyőzelmet és dobogós helyezést tűztem ki célul – mondta Gus Greensmith a WRC hivatalos oldalának. – A szakaszgyőzelmet már a Monte-Carlo Rallyn sikerült elérni, de murván is szeretnék szakaszt nyerni. Idén szeretnék úgy vezetni, hogy folyamatosan legyen esélyem a dobogóra, ennek ellenére nem szeretnék semmi hülyeséget elkövetni, nem szeretnék túl sokat kockáztatni.” 

Miután sebességváltó problémával küzdött a Svéd Rallyn, Greensmith értékelte azt a teljesítményt is. 

“A Svéd Rallyval kapcsolatban vállalom a felelősséget, mert az első nap nem sikerült jól. Voltak az autóval is problémák, és én sem nyújtottam elég jó teljesítményt. Miután egy norvég versenyen készültem arra a versenyre, magabiztos voltam, de még sem sikerült jó teljesítményt nyújtani. Ha a nehéz péntek után valaki felajánlotta volna az ötödik helyet, örömmel elfogadtam volna. Két ötödik helyezést követően a harmadik helyen állunk a bajnokságban, ha Sébastien Loeböt nem számítjuk. Továbbra is egyenes kell tartanom a fejem és folytatni a megkezdett munkát. A következetesség volt az egyik fő erényem az elmúlt 12 hónapban, és továbbra is szeretném elérni a dobogós eredményt.” 

Forrás:wrc.com

Friss