2024. március 28. 13:04

KezdőlapWRCJól sikerült Loubet tesztversenye 

Jól sikerült Loubet tesztversenye 

-

Pierre-Louis Loubet először ült az M-Sport Ford Puma Rally1-es autójába a hétvégi Dél-Belga Rallyn, melyen előfutóként állt rajthoz. 

Pierre-Louis Loubet tavaly a Hyundai Motorsport versenyzőjeként indult a WRC-ben egy Hyundai i20 Coupe WRC-vel, mellyel azonban csupán egyszer tudott pontszerzőként célba érni. A fiatal francia versenyző szezonja pedig egy szeptemberi közúti balesettel zárult, amikor Párizsban egy autó elütötte és csípőtörést szenvedett. 

Loubet az idei évre az M-Sporthoz igazolt, ahol hét WRC futamon fog rajthoz állni a Ford Puma Rally1-gyel, elsőként Horvátországban. 

A francia versenyző a hétvégi Dél-Belga Rallyn ült először a hibrid autóba, ahol előfutóként indulhatott. 

“Csodálatosan éreztem magam az autóban – mondta Loubet a WRC hivatalos oldalának az egynapos, 150,42 km –es verseny után. – A nap folyamán változtattunk kicsit az autón és végül nagyon-nagyon jól éreztem magam benne. Biztos vagyok benne, hogy ha jól érezzük magunkat az autóban Horvátországban is, akkor jó dolgokat leszünk képesek elérni. Különösen jó volt az autóban ülni a hat hónapos otthonlét után. Ez a verseny jó lehetőség volt megszokni az autót, és azt hiszem a verseny végén már a gyorsaság is jó volt.” 

Loubet idén ismét Vincent Landais-val fog versenyezni. 

A belga bajnoki Stéphane Lefebvre nyerte 11,5 másodperc előnnyel Grégoire Munster előtt. 

A Horvát Rallyt egy hónap múlva rendezik. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss