2024. április 20. 08:17

KezdőlapWRCArmstrong az Eb-n tesztel a Vb-re 

Armstrong az Eb-n tesztel a Vb-re 

-

Jon Armstrong, Junior WRC tagja is rajthoz áll a Rally Európa-bajnokság Azori-szigeteki versenyén, hogy a WRC szünetében formában tudja magát tartani. 

Jon Armstrong idén elsősorban a Junior WRC mezőnyében indul Ford Fiesta Rally3-mal, és a Svéd Rallyt megnyerésével kilenc pontos előnnyel várhatja a Horvát Rallyt. 

A két verseny között azonban két hónapos szünet van, ezért a brit versenyző rajthoz áll a Rally Európa-bajnokság Azori-szigeteki versenyén is, hogy formában tudja magát tartani, valamint, hogy szokja a Rally3-as Fordot, mellyel a Svéd Rallyn debütált

“A Junior WRC szezonja során sok lesz a murvás verseny – mondta Armstrong a WRC hivatalos oldalának. – Görögországban és Portugáliában ráadásul technikásabb pályák lesznek, ezért adta az ötletet, hogy induljunk az Azori-szigetek Rallyn. Ez egy jó alkalom egyúttal arra is, hogy dolgozzak vezetési stílusomon és talán egy kicsit több önbizalmam is lesz.” 

A brit versenyző továbbra is barátkozik a négykerék-meghajtással. 

“Új dolog számomra, hogy négykerék-meghajtású autót vezethetek. A Rally3-as autó nagyon tetszik, de még több tapasztalatra van szükségem vele, ezért igyekszünk minél többet benne ülni.” 

Jon Armstrong tavaly Ford Fiesta Rally4-gyel zárt a Junior WRC második helyén, valamint szerezte meg az ERC junior bajnokság harmadik pozícióját. 

Az idei Svéd Rallyn Armstrong Lauri Joona és Sami Pajari előtt tudta megszerezni a győzelmet. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss