2024. április 26. 07:55

KezdőlapWRCA brit pilóta, aki Evans utódja lehet 

A brit pilóta, aki Evans utódja lehet 

-

Jelenleg Elfyn Evans a Rally Világbajnokság legsikeresebb brit versenyzője, azonban a háttérben már bontogatja szárnyait egy másik brit pilóta, aki idővel átveheti ezt a titulust a walesi pilótától. 

Elfyn Evans az utóbbi két évben kétszer zárt a WRC második helyén, és bár az idei szezonja nem indult túl jól, és Gus Greensmith a negyedik helyet foglalja el a pontversenyben, összességében mégis a walesi pilóta számít a legjobb brit versenyzőnek jelenleg. 

A WRC hátországában azonban már fel-fel hívja magára a figyelmet egy másik brit versenyző, mégpedig a 27 éves Jon Armstrong, aki Svédországban megszerezte a Junior WRC kategória győzelmét, valamint a Rally Európa-bajnokság Azori-szigeteki versenyén is kiváló tempót mutatott. 

“Svédországban nem számítottam győzelemre – mondta Jon Armstrong a Motorsport News oldalnak. – “Volt egy kis szerencsénk, míg másokat problémák sújtottak. Okosan vezettünk és sikerült erős tempót mutatnunk. Az, hogy a finn Lauri Joonát sikerült havon legyőzni, még nagyszerűbbé teszi a győzelmet.” 

Armstrong 6 évvel fiatalabb Evansnél, így, ha folytatja gyengébb anyagi háttere ellenére is kitűnő fejlődését, ő lehet a következő legsikeresebb brit versenyző a WRC-ben. 

“Nehezen tudjuk a kellő anyagi hátteret előteremteni a versenyzéshez, a tesztelésről pedig már nem is álmodunk – mondta a brit pilóta. – Tesztelés nélkül is lehet versenyt nyerni, de ahhoz mindennek jól kell működnie. Idén szeretném megnyerni a JWRC-t, mert az a jövő évre négy WRC2-es versenyt hozna. Tehát, ahhoz, hogy sikerüljön feljebb lépnem meg kell nyernem a bajnokságot, saját erőből nem tudok feljebb lépni. Életkorom alapján már a legfelsőbb szinten kellene lennem, ezért a WRC2-ben gyorsan kell jó eredményeket elérni, hogy minél hamarabb egy Rally1-es autóba tudjak ülni.” 

Forrás:Rallit.fi

Friss