2024. április 25. 17:26

KezdőlapWRCLatvala elárulta hol térhet vissza Ogier 

Latvala elárulta hol térhet vissza Ogier 

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke elárulta, csapatával azon dolgoznak, hogy Sébastien Ogier Portugáliában térjen vissza. 

“Úgy tűnik, Sébastien szeretne Portugáliában indulni – mondta Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldalnak. – Már régóta szeretett volna úgy indulni egy murvás versenyen, hogy nem kell takarítania a pályákat az első napon. Erre jó lehetőség lenne Portugália.” 

A WRC szezon első murvás versenyén, akár összejöhet ismét a két Sébastien csatája, vagyis Sébastien Loeb is indulhat akár a versenyen. Ennek Latvala csak őrülne. 

“Nagyszerű lenne, ha a két Seb ismét csatázhatna egymással. Ráadásul mindketten olyan helyzetben vannak a bajnokságban, hogy nem kellene takarítaniuk a pályákat. Jót tenne a versenynek, ha Loeb és Ogier is indulna.” 

Latvala azt is elárulta, hogy Sébastien Ogier Szardínián biztosan nem indulhatna WEC szereplése miatt. 

“Ogier biztosan kihagyná a Szardínia Rallyt, mert a WEC bajnoki címéért folyó csata nagyon szoros. Esapekka Lappi biztosan indulni fog Észtországban és Finnországban. A többi verseny még maradjon titokban. Ogier maga dönthette el, hogy hány versenyen indul a WRC-ben és ötről egyeztünk meg.” 

A WRC szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn Sébastien Loeb és Sébastien Ogier csatájáról szólt a verseny, melyből végül a kilencszeres rally világbajnok jött ki győztesen, megelőzve a nyolcszoros világbajnokot. 

A Portugál Rallyt május 19-22. között rendezik. 

Friss