2024. március 28. 16:20

KezdőlapWRCTanak: Az aszfalt a gyengénk 

Tanak: Az aszfalt a gyengénk 

-

Ott Tanak bevallotta, aszfalton kevésbé tud jó teljesítményt nyújtani, mint murván, ezért a Horvát Rally előtti teszten sok munkát kell elvégeznie. 

A Hyundai észt versenyzője, Ott Tanak, 2019 rally világbajnoka számára nem indult jól az idei szezon sem, hiszen a Monte-Carlo Rallyn kiesett, míg Svédországban egy műszaki hiba miatt csak a Power Stage győzelemmel tudott öt pontot szerezni. 

A 14-szeres WRC futamgyőztes észt versenyző szeretne visszatérni a sikerek útjára a Horvát Rallyn, ahol ráadásul aszfalton kell gyorsnak lennie, amin kevésbé sikeres, mint murván. 

“Az aszfalt egyértelműen a gyenge pontunk – mondta Ott Tanak a WRC hivatalos oldalának. – A tesztszabályok miatt nem nagyon tudunk fejlesztő munkát végezni, mivel minden versenyző csak egy napot tud tesztelni egy verseny előtt. A rendelkezésre álló három tesztnapból muszáj a lehető legtöbbet kihoznunk. A csapat keményen dolgozott a gyárban, és az autóban is látok elegendő potenciált a sikerhez.” 

Ott Tanak és Martin Jarveoja az április 21-24. között sorra kerülő Horvát Rallyn nyolcadikként fog rajtolni a Hyundaijal az első napon, így már kissé koszos úton kell majd kiharcolnia a jó rajthelyet a verseny második napjára. 

Az észt páros tavaly a Sébastien Ogier-Julien Ingrassia, az Elfyn Evans-Scott Martin és a Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe kettősöket követően a negyedik helyen zárt Horvátországban. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss