back to top
2024. május 08. 01:35

KezdőlapWRCJohnston a WRC2-ben folytatja a szezont 

Johnston a WRC2-ben folytatja a szezont 

-

Az amerikai Sean Johnston a Monte-Carlo Rallyn már indult a WRC2-ben Citroen C3 Rally2-vel, most azonban bejelentette, hogy idén marad is ebben a kategóriában. 

A 32 éves Sean Johnston a WRC2 Open negyedik helyén zárta a januári Monte-Carlo Rallyt, ami után a szponzorai előteremtették a megfelelő anyagi hátteret az amerikai versenyzőnek egy teljes WRC2-es szezonra. 

“Nagy örömmel jelentem be, hogy idén egy teljes bajnokságot tudok menni a WRC2-ben – mondta az amerikai versenyző. – A Monte-Carlo Rallyn elért jó eredményekkel elégedettek voltam szponzoraim, és segítségükkel sikerül folytatni a bajnokságot. Hét WRC2-es futamon fogunk idén versenyezni, és indulunk pár más bajnoki sorozat futamán is a felkészülést segítve. Nagyon köszönöm a Saintéloc segítségét, melynek támogatása nagyon jó volt az elmúlt három év során.” 

Sean Johnston 2019-ben, a Svéd Rallyn debütált a WRC-ben és eddigi 16 versenye során abszolútban az idei szezonnyitón érte el legjobb eredményét a 11. helyezéssel.  

Rally Európa-bajnokságon ugyancsak indult hét futamon, melyek közül a 2019-es Rally Hungaryn szerepelt a legjobban, akkor a hetedik helyet szerezte meg. 

Az amerikai versenyző a Monte után Horvátországban, Portugáliában, Kenyában, Észtországban, Görögországban és Spanyolországban fog indulni, de tervben van a Finn Rallyn való részvétel is. 

A horvát versenyre készülve Szlovéniában áll rajthoz a Citroen C3 Rally2-vel. 

 

Friss