2024. április 27. 01:44

KezdőlapWRCBreen: Miért ne nyerhetnénk? 

Breen: Miért ne nyerhetnénk? 

-

Az M-Sport ír versenyzője, Craig Breen az olasz Sanremo Rallyn készül a Horvát Rallyra, melyen a győzelmet sem tartja kizártnak. 

Craig Breen tavaly a Hyundai versenyzőjeként egy defekt után a nyolcadik helyen zárt a Horvát Rallyn, míg akkori csapattársai közül Thierry Neuville a harmadik, Ott Tanak pedig a negyedik lett. 

Az ír versenyző az idei évre az M-Sporthoz igazolt, és egy Ford Fiesta Rally2-vel rajthoz áll az olasz Sanremo Rallyn, hogy felkészüljön az idei horvát versenyre, melyen a legjobb eredményt sem zárja ki. 

“Hogy győzhetünk-e Horvátországban? – mondta Craig Breen a WRC hivatalos oldalának. – Nem látom okát, hogy miért is ne sikerülne. Határozottan állíthatom, hogy meg van a recept és minden adott a jó eredmény eléréséhez. Láttuk Sébastien Loebtől a Monte-Carlo Rallyn, hogy mire képes az autó aszfalton. A minimális célként a dobogót tűzzük ki, de szeretnénk annál jobbat is elérni. Ha sikerül jól éreznem magam a Ford Puma Rally1 tesztjén, már tettünk egy lépést a jó eredmény felé.” 

Craig Breen a harmadik helyen zárta az idei Monte-Carlo Rallyt, azonban a Svéd Rallyn csak egy pontot tudott szerezni, így a Rally Világbajnokság hetedik helyén áll az április 21-24. között sorra kerülő Horvát Rally előtt. 

Az ír versenyző korábban még nem tudott WRC futamot nyerni, de hétszer már dobogóra állt. 

Forrás:wrc.com

Friss