2024. április 26. 08:23

KezdőlapWRCGuerra visszatér a WRC2-be

Guerra visszatér a WRC2-be

-

A korábbi PWRC világbajnok, Benito Guerra junior az idei szezonban a WRC2-es versenyeken áll rajthoz, első futama a Horvát Rally lesz. 

Benito Guerra junior 2019 óta nem indult WRC mezőnyben, idén azonban hat-hét WRC2-es versenyen rajthoz fog állni. 

“Készen állunk a Horvát Rallyra, mely az idei első WRC futamunk lesz – mondta a mexikói versenyző a WRC hivatalos oldalának. – Visszatérünk a WRC mezőnyébe, és a Horvát Rallyn keményen fogunk harcolni a pontokért a WRC2-ben. Később a Portugál Rally, Olaszország, Észtország, Spanyolország következik és talán a Finn Rallyn is indulunk. Szeretnénk hat-hét futamon indulni, ami elegendő lehet egy jó eredményre a WRC2-ben.” 

Guerra junior a múltheti mexikói Nemzetek Rallyján Mads Ostberg és Adrien Fourmaux mögött a harmadik helyen zárt. 

“A mexikói verseny bemelegítés volt Horvátország előtt. Nagyszerű alkalom volt, hogy ismét autóba ülhessek és nagyszerű volt a Mexikó Rally pályáin versenyezni.” 

Guerra junior 2010-ben spanyol murva bajnok volt, majd 2012-ben nyerte meg a PWRC-t az argentin Marcos Ligato és ukrán Valeriy Gorban előtt. 2019-ben a WRC2 harmadik helyén zárt a francia Pierre-Louis Loubet és lengyel Kajaten Kajetanowicz előtt. 

A WRC2-ben jelenleg Andrea Mikkelsen címvédőként a Monte-Carlo Rallyt és Svéd Rallyt is megnyerve vezet. 

A 2020-as WRC2-es világbajnok és tavalyi második helyezett Mads Ostberg, azonban idén kevés esélyt lát a WRC2-ben való szereplésre egy szezonon át, inkább a magyar bajnokságot helyezi 2022-ben előtérbe. 

Forrás:wrc.com

Friss