2024. április 19. 23:39

KezdőlapWRCRovanpera történelmet ír 

Rovanpera történelmet ír 

-

Kalle Rovanpera három napon át tesztelheti a Pirelli gumijait, olyan pedig még korábban nem fordult elő, hogy szezon közben kerüljön sor egy gumiabroncs tesztre. 

A Pirelli véletlenszerűen választotta ki azt a versenyzőt, aki először tesztelhet szezon közben gumikat, és a választás pedig Kalle Rovanperára, a WRC éllovasára esett. 

Az olasz gumigyártóval először háromnapot tesztelhet a finn toyotás. A teszt tegnap kezdődött és Rovanpera a három nap alatt nagyjából 200 km-en át tesztelheti a kemény Pirelli gumikat aszfalton. 

A Pirellinek módosítania kellett korábbi gumijait, miután az idén bevezetett Rally1-es autók nehezebbek, mint a WRC autók voltak. 

“A Horvátországban zajló teszt célja, hogy kiderüljön miként lehet a kemény gumiabroncsokkal együtt fejleszteni a Rally1-es autókat, melyek nehezebbek és erősebbek is a korábban használt WRC autóknál, ezáltal a gumi nagyobb igénybevételnek vannak kitéve – mondta Terenzio Testoni, a Pirelli rally tevékenységért felelős szakembere. – A gumik működését teszteljük Kalle Rovanperával és a Toyota mérnökeivel.” 

Rovanpera mellett a Toyota, a Hyundai és az M-Sport is tesztel Horvátországban, ők az április 21-24. közötti Horvát Rally előtti teszteket végzik. 

A Toyota esetében Elfyn Evans a hét elején tesztelt, míg Esapekka Lappi csütörtökön, Takamoto Katsuta pedig pénteken. 

A Horvát Rallyt a Rally Világbajnokság harmadik versenyeként rendezik meg, és ez lesz az első kifejezetten aszfaltos verseny Rally1-es autókkal. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss