back to top
2024. május 08. 15:43

KezdőlapWRCSean Kim a Hyundai új elnöke 

Sean Kim a Hyundai új elnöke 

-

A Hyundai bejelentette, hogy a koreai Sean Kim vette át Scott Nohtól az elnöki tisztséget. Scott Noh négy év után távozott az elnöki székből. 

Scott Noh négy év után távozott a Hyundai elnöki tisztségéből, vezetése alatt a Hyundai Motorsport 2019-ben és 2020-ban a WRC-ben, míg 2018-ban és 2019-ben a WTCR-ben szerzett világbajnoki címeket. A vb címek mellett a gyártó belépett a FIA ETCR bajnokságba is, ezáltal elkezdődött a koreai gyártó részvétele az elektromos motorsportban is. 

“Nagyszerű lehetőség volt és sok tapasztalatot szereztem a Hyundai Motorsport élén, sok emlékezetes pillanatot éltünk meg a csapattal – mondta Scott Noh. – Megtisztelőnek érzem, hogy a csapattal két vb címet sikerült szerezni a WRC-ben. Most sok jó emlékkel térek vissza Dél-Koreába az Alzenauban töltött időszak után.” 

Sean Kim elnöksége alatt éri el a koreai gyártó a WRC-ben való részvétel tizedik évfordulóját, valamint folytatja a gyártó az ETCR és WTCR programját, valamint az Ügyfélprogramot is. 

Hyundai
Sean Kim. Fotó: Hyyundai Motorsport

Kim az ezredforduló óta dolgozik a Hyundainál, így két évtizedes platform és járműfejlesztési tapasztalatot visz Alzenauba. Járműfejlesztőként részt vett a WRC programot megelőző felkészülési időszakban. 

“Örülök, hogy átvehetem Scott-tól a Hyundai Motorsport elnöki tisztét és folytathatom azt a munkát, melyet ő az elmúlt négy évben sikeresen felügyelt – mondta Sean Kim. – Szerencsésnek érzem magam, hogy a csapat 2014-es WERC-be való lépése előtt járműfejlesztőként dolgozhattam már, így figyelhettem, hogy a csapat miként válik egyre erősebbé. Izgalmas időszakot jelent jelenleg a WRC hibrid korszaka és az ETCR elektromos sorozat a Hyundai számára.” 

Friss