2024. április 25. 10:53

KezdőlapWRCA horvát havazás miatt csúszott Neuville tesztje 

A horvát havazás miatt csúszott Neuville tesztje 

-

Komoly lehűlés, és havazás nehezítette Thierry Neuville verseny előtti tesztjét Horvátországban egy héttel ezelőtt. 

A Hyundai csapata a múlt hétvégén tesztelt Horvátországban a Rally Világbajnokság harmadik versenye előtt, és a kezdés még sima volt, a folytatást azonban havazás nehezítette. 

“Pénteken volt az első tesztnapunk Horvátországban Ott Tanakkal, akkor még nem volt semmi probléma – mondta Julien Moncet a Hyundai csapatfőnök-helyettese a WRC hivatalos oldalának. – Aztán a hétvégén komolyan változtak az időjárási viszonyok, és nehezebbé tették a dolgunkat. Hó lepte be azt a környéket, ahol teszteltünk, és el kellett halasztanunk a szombati tesztet, amikor Thierry Neuville tesztelt volna. A helyi hatóságok és a verseny szervezői szerencsére lehetővé tették, hogy hétfőn is tesztelhessünk, így végül Thierry is elvégezhette a felkészülést. Vasárnapra javult az időjárás, és Oliver Solberg akkor már tudott tesztelni.” 

A Horvát Rallyt Thierry Neuville a második, Oliver Solberg a 10., míg Ott Tanak a 11. helyen állva várhatja. 

Az április 21-24. között rendezendő versenyen Neuville a második, Solberg a nyolcadik, míg Tanak a kilencedik helyen rajtolhat az első napon. 

A Hyundai csapata a világbajnokság harmadik helyén áll két versenyt követően, a Toyota 36, az M-Sport pedig 12 ponttal előzi meg a koreai gyártót. 

A Horvát Rallyn 20 szakasz vár a verseny mezőnyére, a versenytáv 291,84 km lesz.

Forrás:wrc.com

Friss