2024. április 25. 04:07

KezdőlapWRCMarczyk reálisan nézi idei szezonját

Marczyk reálisan nézi idei szezonját

-

Miko Marczyk idén hat futamon a WRC2-ben indul a Horvát Rallytól kezdve. A lengyel versenyző reális célokat tűzött ki.

Miko Marczyk a tavalyi Rally Európa-bajnokságon megszerzett harmadik hely után idén már a WRc2-ben folytatja, ahol Horvátországban, Portugáliában, Olaszországban, Észtországban, Finnországban és Spanyolországban áll rajthoz.

“Tavaly úgy érzem, hogy sokat fejlődtem pilótaként – mondta a lengyel versenyző a WRC hivatalos oldalának. – Partnereimmel és családommal úgy döntöttünk, hogy idén a világbajnokság versenyein indulunk. Azt gondolom, hogy a WRC2-ben ugyancsak jók lehetünk, de elsősorban az a cél, hogy minden versenyt befejezzek és ezáltal megismerjem a szakaszokat. Ha sikerül a célba érés, talán a WRC2 junior kategóriában is tudunk néhány jó pontot elérni.”

Marczyk jól tudja, hogy sok újdonság vár rá idén.

“Sok újdonságot kell megtanulnunk idén. Pirelli gumikat fogunk használni, hosszabbak a szakaszok, hosszabb egy versenynap, melyből kettővel több van, mint az Eb-n. A Horvát Rallyn próbálunk kitalálni egy jó stratégiát és ezáltal kihasználni minden lehetőséget. Remélem, hogy az ERC futamokon szerzett tapasztalatot tudom kamatoztatni a WRC-ben.”

Miko Marczyk 2018-ban debütált a Rally Európa-bajnokságon és azonnal a Lengyel Rally ötödik helyén zárt. Tavaly ugyancsak a hazai versenyén szerezte első dobogós helyét, amikor harmadik lett, amit a Kanári-szigeteken megismételt, de legjobb eredményét a Rally Hungary-n érte el, ahol másodikként ért célba.

Forrás:WRC

Friss