2024. március 28. 13:24

KezdőlapWRCVáratlan műszaki hiba akadályozta meg Breen mesterhármasát 

Váratlan műszaki hiba akadályozta meg Breen mesterhármasát 

-

Miközben Craig Breen elsősorban a Horvát Rallyra készült a Sanremo Rallyn, egy váratlan motorhiba miatt azonban idő előtt ki kellett állnia, és nem érhette el az olasz versenyen a mesterhármast sem. 

Craig Breen egy Ford Fiesta Rally2-vel indult a hétvégi Sanremo Rallyn, ahol 2019-ben és 2021-ben is nyerni tudott Skodával és Hyundaijal. 

Az ír versenyző az olasz versenyen nemcsak a mesterhármasra próbált hajtani, hanem a Horvát Rallyra is készült.  

Breen azonban szombat reggel, a második versenynapon kénytelen volt kiállni egy váratlan motorhiba miatt. Az M-Sport versenyzője turbóhibával küzdött az első napon, de így is az ötödik helyen állt a motorhiba megjelenésekor. 

“Jó volt újra autóba ülni és versenyezni – mondta Craig Breen a WRC hivatalos oldalának. – Hosszú szünet telt el a Svéd Rally óta, így az olasz verseny jó alkalom volt, hogy ismét versenyautóba ülhessek és újra felvegyem a ritmust. A Rally2-es Ford nyilván teljesen más, mint a Rally1-es Puma, de a nagy szünetek megszakítására tökéletesen alkalmas. Az első napon volt némi turbó problémánk, de a második napon éppen a jó irányba haladtunk, amikor ki kellett állnunk a motorhiba miatt.” 

A versenyen rajthoz állt Mads Ostberg is Citroen C3 Rally2-vel, hogy a magyar Boldogkő Rallyra készüljön, azonban a norvég versenyző már az első napon kiesett szintén motorhiba miatt. 

A Sanremo Rallyt végül Fabio Andolfi nyerte. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss