2024. március 29. 14:08

KezdőlapWRCA Junior Rally Világbajnok visszatér az Eb-re 

A Junior Rally Világbajnok visszatér az Eb-re 

-

A 2020-as Junior Rally Világbajnok, Tom Kristensson szeretne még idén visszatérni a Rally Európa-bajnokságra, ahol 2018 óta nem versenyzett. 

A svéd Tom Kristensson idén három Rally Európa-bajnoki futamon is rajthoz áll egy Hyundai i20 N Rally2-vel. 

Kristensson 2019-ben versenyzett az ERC-ben utoljára, akkor még Opel Adam R2-vel, majd 2020-ban Ford Fiesta Rally4-gyel Junior Rally Világbajnoki címet nyert, tavaly pedig Ford Fiesta Rally2-vel a WRC2-ben állt rajthoz. 

A svéd versenyző az idei Lengyel Rallyn, a lett Liepaja Rallyn és a cseh Barum Rallyn szeretne indulni az ERC-ben. Emellett az augusztusi Finn Rallyn is rajthoz áll a WRC-ben. 

“Az elmúlt szezonokban elért sikerek segítségével könnyű volt korábban egy szezont összetenni, de nem így volt ez az idei évvel – mondta Tom Kristensson az ERC hivatalos oldalának. – A lehetőségek figyelembevétele után úgy döntöttünk, hogy idén egy Hyundaijal indulunk néhány versenyen. Mivel egy sorozatban sem indulunk teljes szezont, így év közben még változhat a naptárunk, de már nagyon várom, hogy versenyezhessek.” 

A svéd versenyző tavaly az M-Sport WRC2-es csapatát erősítve ötödik lett az Észt Rallyn, kilencedik a Portugál Rallyn, azonban a Horvát Rallyn, a belga Ypres Rallyn és a Finn Rallyn nem tudott célba érni. 

2017-ben Tom Kristensson megnyerte a német ADAC Opel Rally Kupát. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss