2024. április 25. 13:50

KezdőlapWRCEvans: Nem fér bele több hiba 

Evans: Nem fér bele több hiba 

-

Nehezen indult Elfyn Evans idei szezonja, pedig a Toyota Gazoo Racing walesi versenyzője idén a világbajnoki címért szeretne harcolni. 

Elfyn Evans az elmúlt két évben a Rally Világbajnokság második helyén zárt Sébastien Ogier mögött, és mivel a nyolcszoros rally világbajnok idén nem szól bele a címért folytatott csatába, így a walesi versenyző számít az első számú esélyesnek. Szezonja azonban nem indult jól, hiszen csupán a Monte-Carlo Rallyn tudott négy pontot szerezni, amivel a világbajnokság 12. helyén áll. 

Eközben csapattársa, Kalle Rovanpera a Monte-Carlo Rallyn szerzett negyedik helyével és Svéd Rallyn aratott győzelmével 14 pont előnnyel vezeti a pontversenyt, Elfyn Evanst 42 ponttal megelőzve. 

A vb-n azonban most az a Horvát Rally jön, melyen tavaly csupán 6 tized hátránnyal zárt a második helyen, Sébastien Ogier mögött, így a walesi pilóta szeretne kimagaslóan szerepelni az év első teljesen aszfaltos versenyén. 

“Idén sem lesz könnyű a Horvát Rally, de arra fogunk koncentrálni, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk és ezáltal sok pontot szerezzünk – mondta Elfyn Evans az Autosport.com oldalnak. – Előre kell tekintenünk, tudjuk, hogy nem fér bele több hiba. A tavalyi versenyen jól szerepeltünk, de voltak bizonyos szakaszok, ahol többet küzdöttünk. Az autón való változtatásokkal pedig rossz irányba haladtunk. Most ebből kell tanulnunk és meg kell mutatnunk, hogy az autó is jó ezen a versenyen.” 

A Horvát Rally, melyre 350 000 nézőt várnak a szervezők, jövő csütörtökön kezdődik a shakedown szakasszal. 

Friss