2024. április 19. 06:34

KezdőlapWRCFranceschi súlyos sérülés után tér vissza 

Franceschi súlyos sérülés után tér vissza 

-

Jean-Baptiste Franceschi súlyos sérülésből épült fel és Horvátországban megkezdi Junior WRC programját a Ford Fiesta Rally3-mal. 

A fiatal francia versenyző tavaly megnyerte a Junior ERC3 bajnokságot, valamint az ERC3-as bajnokságot Renault Clio Rally4-gyel, majd rajthoz állt a francia Rally du Var versenyen, melyen autójával súlyos balesetet szenvedett és felépülése egészen az idei tavaszig tartott. 

Franceschi a Svéd Rallyn még nem tudta elkezdeni Junior WRC programját rehabilitációja miatt, de a Horvát Rallyn már készen áll a versenyzésre, ahol Rally3-as Forddal áll rajthoz. 

“Alig várom már a versenyzést – mondta a fiatal versenyző a WRC hivatalos oldalának. – Nagyon izgatottan várom az első versenyem a Rally3-as Ford Fiestával Horvátországban. Három éve már indultam a Junior WRC mezőnyében a Francia Autósport Szövetség segítségével, most nem lesz könnyű visszatérni ebbe a mezőnybe, főleg, hogy nincs sok szponzorunk. Ez az év felér egy álom valóra válásával, úgyhogy minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a jó eredmény érdekében.” 

Amennyiben jó eredményt szeretne elérni Franceschi, úgy minden további versenyen rajthoz kell állnia, mivel a junior szezonban csak egy verseny eredményét lehet eldobni, ezért korábbi tapasztalatai jól jöhetnek számára. 

“Egyértelmű, hogy 2018-ban szerzett tapasztalataim nagyon sokat fognak idén érni. Tudom már, hogy milyen tempóra van szükségünk, amit szeretnék is megmutatni különösen murván. Sajnos, a szezon előtti teszt nem jött össze, mert Franciaországban nincs Rally3-as autó, ezért a versenyen kell megismernem a Ford Fiestát.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss