2024. április 23. 11:09

KezdőlapWRCMegvan hol kezdi a szezont Sordo 

Megvan hol kezdi a szezont Sordo 

-

A Rally Világbajnokság már javában tart, de Dani Sordo még egy versenyen sem állt rajthoz, de a Portugál Rallyn ez a pillanat is be fog következni. 

A Hyundai Motorsportnál idén Oliver Solberg és Dani Sordo felváltva vezeti a harmadik Rally1-es autót a belga Thierry Neuville és észt Ott Tanak mellett, azonban a Monte-Carlo Rallyn, Svédországban és Horvátországban is a svéd-norvég versenyző indulhatott. 

Azonban hamarosan Dani Sordonak is lehet szurkolni, a május 19-22. között Portugál Rallyn először vezetheti versenyen a hibrid Hyundait. 

A spanyol pilóta amikor nem versenyezhet, segíti Petter Solberg fiát, aki a Monte-Carlo Rallyn kiesett, míg Svédországban a hatodik helyet szerezte meg, így a világbajnokság tizedik helyéről várhatja a Horvát Rallyt. 

Sordo korábban már 13-szor indult a Portugál Rallyn 2005 óta, és tavaly érte el legjobb eredményét, amikor második helyen zárt, előtte pedig 2007-ben, 2009-ben, 2010-ben a Citroennel, 2017-ben pedig a Hyundaijal zárt a dobogó harmadik fokán. 

A portugál versenyt követően vélhetően a világbajnokság ötödik, Szardíniai versenyén is Sordo állhat rajthoz, miután 2019-ben és 2020-ban nyerni tudott, 2006-ban, 2007-ben pedig dobogón zárt a Citroen versenyzőjeként. 

A 39 éves Hyundai versenyző tavaly hét versenyen indulhatott a WRC-ben, és a portugál verseny mellett Spanbyolországban és a Monza Rallyn is dobogón zárva a pontverseny hatodik helyét szerezte meg. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss