2024. április 26. 21:19

KezdőlapTEREPRALLYMeeke és Sordo Al-Attiyah csapatában versenyez

Meeke és Sordo Al-Attiyah csapatában versenyez

-

A WRC pilóták tereprallyra váltanak és az idei Dakar győztes csapatában indulnak a Katar Baján március utolsó hétvégéjén.

A Hyundai gyári versenyzője először indul tereprally versenyen március 24. és 26. között. Dani Sordo a Baja-világkupa második fordulóján a T3 Lightweight Proto kategóriában mutatkozik be egy Can-Am Maverick-kel. Az autót Nasser Al-Attiyah csapata, a Nasser Racing készíti fel. A háromszoros WRC futamgyőztes navigátorát még nem jelentették be.

Ezen a versenyen indul Kris Meeke is. A brit navigátora a tavalyi Tereprally-világkupa győztes Francois Cazalet lesz. A rutinos páros szintén az idei Dakar győztes csapatában indul. A rutinos szó nem csak a navigátorra, hanem Meeke-re is illik. A brit tavaly indult  a Dakaron a PH Sport buggyjával, két szakaszt meg is nyert, de egy kiggyulladó pótkerék tönkretette az autó elektronikáját, így kiestek.

A Katar Bajára összesen 28 autó nevezett. Ott lesz a csütörtöki rajtnál Nasser Al-Attiyah, Yazeed Al-Rajhi és Miroslav Zapletal is, tehát egészen erős mezőnyben kell hellytállnia a két ralisnak.

A versenyen két mért szakaszon 457 kilométer lesz a versenytáv. A pályák 80 százaléka murva, 15 százaléka dűne, 5 százaléka pedig sivatag lesz.

Meeke
foto: A.S.O.
Forrás:Dirtfish

Friss