2024. április 26. 07:33

KezdőlapWRCMoncet maradna a csapat élén 

Moncet maradna a csapat élén 

-

Julien Moncet ismét megerősítette, hogy szívesen vezetné a Hyundai Motorsport csapatát az év hátralévő részében is. 

Andrea Adamo decemberi távozása után Julien Moncet vette át a Hyundai Motorsport vezetését, amíg a koreai gyártó nem találja meg a posztra a végleges személyt. A csapatigazgató-helyettes azonban szívesen maradna az év végéig. 

A Hyundainál zajlik a személycsere folyamata, aminek eredményeképpen többek között Andrea Cisotti lett az ügyfélprogram menedzsere 

A személycserék némileg instabillá tették a gyártót, de Julien Moncet szerint ez a folyamat hamarosan lezárulhat. 

“Napról napra közelebb kerülünk a stabilitáshoz – mondta Julien Moncet a Dirtfishnek. – Remélem, hogy a következő hetekben megoldódik a szervezetünk felépítése és ismét stabil helyzetbe kerülünk.” 

A Csapatigazgató-helyettes szívesen látná el a Hyundai Motorsport vezetését a jövőben is. 

“A csapatvezetői posztra én is megoldás lehetek, de ezt nyilván nem én döntöm el. Amennyiben felkérnek a csapat vezetésére, el fogom fogadni. Szívesen csinálnám ezt a munkát hosszabb ideig is.” 

A Hyundai Motorsport elnöki posztjára nem régen Sean Kimet nevezték ki, és a 2018 óta elnöklő Scott Noh helyét vette át. 

“Komoly műszaki háttérrel rendelkezik – mondta Moncet az új elnökről. – Korábban alvázmérnök volt, Így rendelkezik a megfelelő tudással, ami a csapat vezetéséhez kell. Folyamatban van a csapat átszervezése és amint ez meg van, csak a jövőre fogunk koncentrálni.” 

Friss