back to top
2024. május 08. 03:46

KezdőlapWRCVan Gisbergen indulna hazai WRC futamán 

Van Gisbergen indulna hazai WRC futamán 

-

Az új-zélandi Shane van Gisbergen ősszel rajthoz állna a Rally Világbajnokság 11. futamán, az Új-Zéland Rallyn. 

Shane van Gisbergen kétszeres ausztrál supercars bajnok április elején a második helyen ért célba az Ausztrál Rally Bajnokság Canberrai versenyén egy Skoda Fabia Rally2-vel. 

A pályaversenyző azon dolgozik, hogy rajthoz tudjon állni a Rally Világbajnokság 11. futamán, az Új-Zéland Rallyn, melyet szeptember 29. és október 2. között rendeznek. 

A 32 éves versenyző számára ismerősek lehetnek a rally szakaszai, miután 2020-ban indult az Auckland Rallyn, melyen Ford Escort Mk2-vel a 15. Helyen ért célba. 

“Az Új-Zéland Rallyn való indulásom a célom – mondta van Gisbergen a WRC hivatalos oldalának. – Nagyszerű dolog, hogy Új-Zéland visszakerült a WRC naptárba, melyen nagyon sokan szeretnének indulni, ezért nem könnyű Rally2-es autót találni.” 

Az új-zélandi versenyző szeretne a Rally Világbajnoki verseny előtt még indulni más rallykon is, ahol felkészülhetne. 

“Szeretnék versenyeken készülni a vb futamra, ami segítene hozzászokni a tempóhoz. A rallysport nagyon szórakoztató, és szeretnék még többet tanulni róla, de egy versenyen sok a munka egy navigátorral. Amennyiben indulhatnék az Új-Zéland Rallyn, egy álmom válna valóra, de még sokat kell ezért dolgoznunk.” 

A hónap eleji Canberra Rallyn csak a 2019-es ausztrál rally bajnok, a 27 éves Harry Bates volt gyorsabb van Gisbergennél 

Forrás:wrc.com

Friss