2024. április 25. 16:28

KezdőlapWRCAz Argentín Rally 2023-ban visszatérne 

Az Argentín Rally 2023-ban visszatérne 

-

Az Argentin Rally szeretne 2023-ban visszatérni a Rally Világbajnoki naptárba, ahol 2019-ben volt utoljára a koronavírus-járvány miatt. 

Thierry Neuville nyerte az utolsó Argentin Rallyt akkori csapattársa, Andreas Mikkelsen előtt, míg a két Hyundai versenyző mögött Sébastien Ogier zárt Citroennel 2019-ben. 

2020-tól azonban nem tudott a WRC naptárba kerülni a dél-amerikai verseny a közben kitört világjárvány miatt. 

David Eli azonban most arról beszélt egy interjú során, hogy Argentína szeretne 2023-ban visszatérni. 

“Inkább logisztikai, mint sem gazdasági okok miatt nem tudtunk WRC futamot rendezni az utóbbi években – mondta az Argentin Rally igazgatója a MotorboxRadionak. – Remélem, hogy az idén sikerült megerősítenünk 2023-as visszatérésünket a naptárba.” 

Az Argentin Rally azonban nehéz helyzetben van, hiszen az Amerikai Egyesült Államok komolyan érdeklődik a WRC iránt, és valószínű, hogy Mexikó is visszatér a naptárba jövőre. 

“Lehet, hogy nincs kizárva három amerikai WRC futam. Az Egyesült Államok belépése pozitív és negatív hír is lehet számunkra. Lehet, hogy a WRC Promótere Az Egyesült Államokat és Mexikót választja, így vélhetően mi nem kerülnénk vissza a WRC futamok közé. Keményen dolgozunk a visszatérésen és jelenleg jó úton haladunk, de megerősíteni nem tudok egyelőre semmit.” 

Az Argentin Rally már 1980-ban is szerepelt a WRC naptárban, és csupán 1995-ben, valamint 2010-ben nem kapott helyet. 

Forrás:Rallit.fi

Friss