2024. április 25. 03:20

KezdőlapWRCNeuville: Sorozatban másodszor a dobogóra 

Neuville: Sorozatban másodszor a dobogóra 

-

A belga Thierry Neuville megismételné tavalyi eredményét a Horvát Rallyn, és a Svéd Rally után ismét szeretne dobogóra állni. 

A Hyundai belga versenyzője Thierry Neuville tavaly a Horvát Rallyn a toyotás Sébastien Ogier és Elfyn Evans mögött a harmadik helyet szerezte meg csapattársát, Ott Tanakot megelőzve. 

“A Horvát Rally egy nagy kihívást jelentő verseny – mondta Thierry Neuville. – A tapadás nagyon alacsony és önmagában is nagyon nehezek a pályák. Sok kanyar beláthatatlan, sok a bukkanó, sok kanyart kell levágni és ezáltal nagyon koszosak lesznek az amúgy is szűk szakaszok. Tavaly szerencsénk volt az időjárással, mert száraz, de elég hideg volt az idő. Tavaly nagyon élveztem ezt a versenyt, így szeretnék ismét dobogóra állni, mely sorozatban a második lenne.” 

Neuville az idei horvát versenyt a világbajnokság második helyéről várhatja, miután a Monte-Carló Rallyn a hatodik, míg Svédországban a második helyet szerezte meg. A Hyundai versenyzőjének hátránya 14 pont a bajnokságot vezető toyotás Kalle Rovanpera mögött és 5 ponttal előzi meg a Monte-Carlo Rallyt az M-Sporttal nyerő Sébastien Loeböt, valamint 12 ponttal a szintén fordos Gus Greensmith-t. 

A belga versenyző így Horvátországban a nyitó napon a második helyről fog rajtolni. 

Az idei Horvát Rallyn, mely a Rally Világbajnokság harmadik versenye lesz, összesen 20 szakaszt kell teljesíteni, így a versenytáv 291,84 km lesz. 

Friss