2024. április 19. 14:12

KezdőlapWRCTanak: Nehezebb verseny volt, mint amire számítottunk 

Tanak: Nehezebb verseny volt, mint amire számítottunk 

-

Ott Tanak tavaly a Horvát Rally negyedik helyére vitte be a Hyundai Motorsport WRC-jét, annak ellenére, hogy nehezebb volt versenye, mint amire számított. 

A Horvát Rally tavaly került be először a WRC naptárába, és első ízben Sébastien Ogier-nak sikerült megnyernie toyotás csapattársa, Elfyn Evans és a Hyundai két versenyzője, Thierry Neuville és Ott Tanak előtt. 

Az észt versenyző végleg szeretne kijönni abból a hosszan tartó gödörből, melybe került és az idei Horvát Rallyn szeretne dobogóra állni. 

“Tavaly kissé nehezebb verseny volt valójában a Horvát Rally, mint amire előzetesen számítottunk – mondta Ott Tanak. – A szakaszok nagyon szépek, de elképesztően kicsi a tapadás. A folyamatosan változó felület és általánosságban a szakaszok jellemzői nagy kihívást jelentenek. Egy aszfaltos versenyhez képes nagyon sok a bukkanó. Tavaly nagyon nehéz volt az autót az úton tartani, de bízunk benne, hogy a 2021-es tapasztalatokat felhasználva idén könnyebb dolgunk lesz és sikerül megszerezni a dobogót.” 

Az észt versenyző az idei Monte-Carlo Rallyn kiesett, míg Svédországban egy műszaki hiba miatt csak a Power Stage megnyerésével tudott öt pontot szerezni, amivel a világbajnokság 11. helyén áll, Horvátországban a nyolcadik helyről rajtolhat a nyitó napon. 

Az idei Horvát Rallyn, mely a Rally Világbajnokság harmadik versenye lesz, összesen 20 szakaszt kell teljesíteni, így a versenytáv 291,84 km lesz. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss