2024. április 26. 23:21

KezdőlapWRCTudtad ezt Sébastien Ogier-ról? 

Tudtad ezt Sébastien Ogier-ról? 

-

A nyolcszoros rally világbajnok, Sébastien Ogier karrierje során eddig 54 WRC futamot tudott megnyerni. A legsikeresebb versenye a Monte-Carlo Rally, ahol hétszer bizonyult legyőzhetetlennek. 

A francia Sébastien Ogier a 2010-es Portugál Rallyn szerezte meg első WRC futamgyőzelmét a Citroen versenyzőjeként, amit még négy további győzelem követett a murvás versenyen. 

A nyolcszoros rally világbajnok azonban nem Portugáliában volt a legsikeresebb, hanem a Monte-Carlo Rallyn, ahol összesen nyolcszor tudott nyerni, ebből hétszer akkor, amikor a mini állam versenye a WRC naptárban szerepelt. 

Sébastien Ogier második legsikeresebb versenyének Mexikó számít, ahol hat alkalommal tudott nyerni, majd ezt követi Portugália és Wales egyaránt öt-öt sikerrel. 

A legkevesebb sikert Japánban, Jordániában, a görög Akropolisz Rallyn, Finnországban, Törökországban és Kenyában, továbbá Horvátországban érte el a nyolcszoros világbajnok, ahol mindössze egy-egy győzelemmel. Itt azért gyorsan hozzá kell tennie, hogy bizonyos versenyeken csupán egyszer tudott indulni, mint például a tavalyi Horvát Rallyn és a Szafari Rallyn. 

A francia versenyző a WRC naptár adottságai miatt érthetően murván aratta legtöbb győzelmét, összesen 34-öt, míg aszfalton 17, hóban pedig három alkalommal bizonyult a leggyorsabbnak.  

Ogier utolsó alkalommal a Monza Rallyn tudott győzelmet ünnepelni, akkor azonban kettőt is, hiszen a verseny mellett nyolcadik világbajnoki címét is megnyerte a Toyota Gazoo Racing csapatával. 

Friss