2024. április 25. 00:48

KezdőlapWRCRovanpera: Idén több száz métert kell javulnom 

Rovanpera: Idén több száz métert kell javulnom 

-

Kalle Rovanpera, a Toyota Gazoo Racing finn versenyzője csakúgy, mint tavaly, idén is a vb éléről várhatja a Horvát Rallyt, de bízik benne, hogy ezúttal tovább jut néhány száz méternél. 

Kalle Rovanpera a Monte-Carlo Rallyn negyedik, míg Svédországban az első helyen zárt, így a Rally Világbajnokság pontversenyében 14 pont előnnyel vezet Thierry Neuville előtt. 

Tavaly bár a fiatal finn versenyző a Montén negyedik, míg az Arctic Rallyn második helyen zárt, két versenyt követően vezette a bajnokságot, azonban a Horvát Rallyn már az első szakaszon lecsúszott az útról. 

Rovanpera idén ezt a hibát szeretné kijavítani. 

“Már nagyon hiányzott, hogy a teszten ismét autóba ülhessek, és ez mindig jó jel szokott lenni – mondta a fiatal toyotás. – Még csak két versenyen vagyunk túl, de örülünk, hogy vezetjük a bajnokságot. Tavaly a Horvát Rallyn hasonló helyzetben voltunk, de bízom benne, hogy idén jobb lesz a verseny is.

A tavalyi baleset miatt nem ismerjük a pályákat, ami hatalmas kihívás lesz számunkra. Azonban már korábban is előfordult, hogy riválisaink tapasztaltabbak voltak egy versenyen, és akkor is sikerült jó eredményt elérnünk. Mindent megteszünk, hogy ezúttal is ez legyen a helyzet. A teszten nagyon jól sikerült az autó vezetése, remélhetőleg ez majd a versenyen is meg hozza gyümölcsét.” 

Az idei Horvát Rallyn, mely a Rally Világbajnokság harmadik versenye lesz, összesen 20 szakaszt kell teljesíteni, így a versenytáv 291,84 km lesz. 

Friss