2024. április 16. 16:15

KezdőlapWRCSolberg: Nagyon izgatott vagyok 

Solberg: Nagyon izgatott vagyok 

-

Oliver Solberg, Petter Solberg fia először fog a Horvát Rallyn versenyezni, ezért nagyon izgatottan várja a Rally Világbajnokság harmadik versenyét. 

A Hyundai fiatal versenyzője, Oliver Solberg Horvátországban azon versenyzők közé fog tartozni, akik tavaly nem indultak a versenyen. 

“Tavaly fantasztikus versenynek tűnt a Horvát Rally – mondta Oliver Solberg. – Nagyon izgatott vagyok, hogy először fogok ott indulni. Az ország nagyon szép és a szakaszok is nagyon tetszenek, de azt hiszem nagyon nehéz verseny lesz. Úgy hallottam, hogy a szakaszokon nagyon kevés a tapadás szintje, de szeretem a csúszós aszfaltos pályákat. Szóval ez nem lesz akadály. Nehéz megfogalmazni, hogy mik az elvárásaim ezen a versenyen, mivel korábban még nem versenyeztem Horvátországban. Számomra inkább a tapasztalat szerzés lesz a fő cél. Csupán szeretnénk jól érezni magunkat, és óvatosan vezetve meglátjuk, hogy milyen eredményt tudunk elérni.” 

A svéd-norvég Oliver Solberg számára nem indult jól az idei WRC szezon, hiszen a Monte-Carlo Rallyn kiesett, míg Svédországban már tudott javítani és a hatodik helyet szerezte meg, amivel a Rally Világbajnokság 10. helyéről várhatja a horvát versenyt, melyen a hetedik helyről rajtolhat a nyitó napon. 

Az idei Horvát Rallyn, mely a Rally Világbajnokság harmadik versenye lesz, összesen 20 szakaszt kell teljesíteni, így a versenytáv 291,84 km lesz. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss