2024. április 20. 15:25

KezdőlapWRCEvans: Alaposan felkészültünk, hogy 4 pontnál többet szerezzünk

Evans: Alaposan felkészültünk, hogy 4 pontnál többet szerezzünk

-

Elfyn Evans, a Toyota Gazoo Racing walesi versenyzője tavaly második helyen zárta a Horvát Rallyt, idén pedig még jobban felkészülve ismét hasonló eredményben bízik. 

Elfyn Evans tavaly az utolsó pillanatban kapott ki Sébastien Ogier-tól és zárt a második helyen Horvátországban. 

A jó eredményre idén is szüksége lenne déli szomszédunkban, hiszen a Monte-Carlo Rally és a Svéd Rally sem úgy sikerült a walesi pilótának, mint ahogy azt eltervezte. 

“Nem úgy sikerült a szezon kezdés, ahogy elterveztük – mondta Elfyn Evans. – Azonban mostantól előre kell tekintenünk és el kell kezdenünk gyűjteni a jó eredményeket. A Svéd Rally óta nagy szünet telt el, ezért örültem amikor a Horvát Rally előtti teszten már autóba ülhettem.

Ez a verseny nem egyszerű, de tavaly jól sikerült, ezért hasonlóban reménykedünk most is. Néhány dologból sikerült tanulni tavaly Horvátországban, és igyekeztük az autót is úgy felkészíteni, hogy minden körülmény között megfelelő legyen. Egy különösen csúszós tesztszakaszon készültünk, ami tökéletes volt a felkészülésre.” 

Elfyn Evans a szezon két versenye során gyűjtött 4 ponttal a világbajnoki pontverseny 12. helyén áll, így a Horvát Rally első napján a kilencedik helyről indulhat. 

Az idei Horvát Rallyn, mely a Rally Világbajnokság harmadik versenye lesz, összesen 20 szakaszt kell teljesíteni, így a versenytáv 291,84 km lesz. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss