2024. április 23. 19:37

KezdőlapWRCLappi: A felhordás kezelésében szeretnék javulni

Lappi: A felhordás kezelésében szeretnék javulni

-

Esapekka Lappi dobogós eredménnyel kezdte szezonját Svédországban, most azonban egy számára teljesen új versenyen kell bizonyítania, a Horvát Rallyn. 

A Toyota Gazoo Racing csapatában idén Sébastien Ogier és Esapekka Lappi felváltva vezeti a harmadik Toyota GR Yaris Rally1-es autót, és Svédországban a harmadik helyen kezdte szezonját a finn versenyző. 

A vb következő versenye azonban a Horvát Rally lesz, és Lappi a 2020-as Monza Rally óta nem versenyzett aszfalton. Ennek ellenére jó szereplésben bízik a finn versenyző. 

“Svédországban remekül kezdődött a szezon számunkra – mondta Esapekka Lappi. – Szeretnék önbizalmat meríteni abból a versenyből, és így indulni Horvátországban. Azonban amíg a havas versenyek már ismerősek, az aszfalt kevésbé az erősségem, és a Horvát Rallyn először fogok indulni.

Már régen nem vezettem aszfalton, ezért különös érzés volt a teszten, hogy mekkora a tapadás ezen a felületen. A tesztszakasz kissé hasonlított egy finn pályára, sok bukkanóval és ugratóval, ami egy aszfaltos versenyre kevésbé jellemző. Várhatóan sok felhordás lesz a pályákon, ezért ennek kezelésében szeretnék javulni. Bízom benne, hogy tiszta és jó versenyt tudunk teljesíteni.” 

Lappi a 2020-as Monza Rallyn a negyedik helyet szerezte meg, ami bizalmat adhat számára aszfalton is. 

A finn versenyző a Svéd Rally harmadik helye után a világbajnokság nyolcadik helyén áll, így a horvát verseny első napján a hatodik helyről indulhat. 

Az idei Horvát Rallyn, mely a rally világbajnokság harmadik versenye lesz, összesen 20 szakaszt kell teljesíteni, így a versenytáv 291,84 km lesz. 

Friss